Connect with us

FOTBAL

AS Sporting Zalău debutează pe Stadionul Municipal în faţa câştigătoarei Seriei Vest. PROGRAMUL primei etape de la Liga a V-a


În primul meci, noua echipă din municipiu va juca pe Stadion cu Unirea Hereclean


După ce FC Zalău s-a desfiinţat, oraşul de sub Meseş va mai avea fotbal la nivel de seniori doar în Liga a V-a. AS Sporting este noua echipă din municipiu, care în această vară a avut planuri mari şi îşi dorea să se bată pentru promovarea în Liga a III-a încă din primul sezon. Regulamentele AJF Sălaj nu au permis ca noua formaţie să fie înscrisă direct în Liga a IV-a, iar în aceste condiţii, AS Sporting este nevoită să înceapă de la zero, direct din Liga a V-a.

“Din păcate nu am fost acceptaţi în Liga a IV-a, deşi în alte judeţe, alte echipe noi au fost acceptate în această ligă. Doar la noi nu s-a putut, cu toate că şi în Sălaj, în anul 2014, Silvania Cehu Silvaniei a fost primită în Liga a IV-a. Toată lumea a fost împotriva noastră şi mă aştept ca şi arbitrajele la meciurile noastre să fie ostile. Ne propunem să câştigăm Seria şi să ajungem în Liga a IV-a. Noi am vrut din primul an să ne batem pentru Liga a III-a, dar alţii nu au vrut”, a declarat Alin Pop, unul dintre conducătorii echipei.

AS Sporting Zalău a fost repartizată în Seria Vest, acolo unde se va bate pentru primul loc cu Unirea Hereclean, Steaua Cosniciu sau Voinţa Derşida.

Chiar în primul meci, formaţia zălăuană va juca sâmbătă, de la ora 17.00, pe Stadionul Municipal “Gheorghe Guşet” cu Unirea Hereclean, tocmai câştigătoarea seriei în sezonul trecut.

În aceste zile, oficialii echipei au lucrat la definitivarea lotului, iar săptămâna trecută, AS Sporting a jucat şi un meci amical cu CS Crasna, încheiat la egalitate, scor 5 – 5. Pentru echipa zălăuană, Cosmin Cuibuş a marcat patru goluri, iar Sergiu Druhora un gol.

Referitor la noul sezon din Liga a V-a, să spunem că începe la final de săptămână, campionatul fiind structurat în două serii a câte 14 echipe. Deşi în această vară, în unele comune sălăjene au fost planuri de a forma echipe noi, care ulterior să se înscrie în Liga a V-a, iar aici ne referim la Vârşolţ sau Benesat, până la urmă, doar două nume noi se află la startul acestui eşalon. Este vorba de AS Dumbrava Ciocmani şi AS Sporting Zalău, dar din păcate au dispărut alte două echipe din cauza nepăsării autorităţilor locale, Unirea Sălăţig şi Unirea Cristolţ.

 

Programul primei etape:

Seria Est – duminică, ora 15.00:

Recolta Agrij – S. Someş Odorhei – sâmbătă, ora 17.00

Largiana Românaşi – AS Tihău, ora 13.00

Viitorul Băbeni – Năprădeana Năpradea

Cetatea Almaşu – Agronova Dragu

Someşul Gâlgău – Dumbrava Cicmani

Someşul Letca – Olimpia Rus

Rapid Zimbor – AS Creaca Jac – ora 16.00

 

Seria Vest – duminică, ora 15.00

AS Sporting Zalău – Unirea Hereclean – sâmbătă, ora 17.00

Kemer Camăr – Venus Borla, ora 13.00

Voinţa Derşida – Olimpic Gîrceiu

Barcău Tusa – Stejarul Sîg

Inter Pericei – Voinţa Horoatu Crasnei

Luceafărul Valcău – Steaua Cosniciu

AS Carastelec – Gloria Ban

Loading...
loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL