Connect with us

FOTBAL

Un jucător de la Sportul Şimleu, singurul sălăjean admis la Academia Forţelor Terestre din Sibiu


Deşi provine dintr-o familie mai modestă, şimleuanul Răzvan Taloş a făcut sacrificii mari pentru a-şi croi un drum mai strălucit în viaţă. Recent, el a intrat al patrulea la instituţia de învăţământ superioar din inima ţării şi spune că sportul rege l-a ajutat enorm pentru a-şi îndeplini visul


Sălăjeanul Ionuţ Răzvan Taloş a fost admis în această vară la Academia Forţelor Terestre “Nicolae Bălcescu” din Sibiu. Tânărul din Şimleu Silvaniei a intrat al patrulea la instituţia de învăţământ superior din subordinea Ministerului Apărării Naţionale.

Bătălia a fost strânsă pentru admitere la Academia din Sibiu, nu mai puţin de trei candidaţi fiind pe un loc. Doar trei elevi din Gorj, Alba şi Dolj au avut medie de admitere mai mare ca a tânărului sălăjean.

Răzvan este fotbalist la echipa Sportul Şimleu. El a evoluat mai mulţi ani la echipele de copii şi junior iar de anul trecut a fost legitimat la echipa de seniori.

El crede că meciurile de fotbal pe care le-a avut în spate i-au adus succesul la Academia Militară de la Sibiu.

“Dacă nu era fotbalul nu reuşeam să fac faţă probelor sportive. Mişcarea de la fotbal m-a ajutat foarte mult”, ne spune Răzvan.

Tânărul de doar 18 ani a absolvit anul acesta Colegiul Naţional “Simion Bărnuţiu” Şimleu Silvaniei, profil matematică informatică engleză intensiv. Răzvan este un copil modest, ce provine dintr-o familie de oameni muncitori şi din acest motiv şi-a dorit să demonstreze că poate să facă faţă oricăror provocări. În vacanţele de vară, Răzvan muncea ca ospătar în Şimleu Silvaniei sau la ştrand la Băile Boghiş.

Răzvan crede că reţeta succesului este munca, ambiţia şi perseverenţa.

“Munca, devotamentul, ambiţia. Acestea sunt cheile spre success. Am început să iau în serios varianta de a merge la Academia Forţelor Terestre doar din al doilea semestru al clasei a 12-a, adică de câtva luni. A fost foarte greu, examenul a fost mai dificil decât în anii precedenţi. De exemplu, nota mea la engleză a fost 8, fiind chiar a treia medie de admitere la această disciplină”, ne spune proaspătul boboc al Academiei din Sibiu.

Tânărul fotbalist susţine că niciodată nu va renunţa la fotbal şi va juca întodeauna din plăcere.

“Nu ştiu dacă voi mai activa la echipa din Şimleu Silvaniei pentru că voi veni destul de rar acasă, însă la fotbal nu voi renunţa niciodată pentru că este o pasiune pentru mine pe care o voi face cu plăcere oricând”, ni se confesează Răzvan.

Cuvinte de laudă la adresa tânărului fotbalist are şi antrenorul său de la Sportul Şimleu, Eugen Crişan, cel care l-a şi pregătit pentru probele sportive.

„Răzvan este un băiat muncitor, harnic, respectuos. Îi place mult sportul. A jucat la noi, la Sportul Şimleu la juniori iar de anul trecut l-am coptat în lot şi la seniori, însă ne-a spus că nu o să aibă mult timp să se dedice fotbalului pentru că are mult de învăţat. El a făcut sport din plăcere. Îi plăcea să vină să joace fotbal, să facă mişcare. Este un copil extraordinar, eu l-am pregătit şi am muncit foarte bine cu el. Pe lângă fotbal, el mai muncea pe perioada vacanţelor de vară. Eu îl apreciez foarte mult. Îl felicit şi îi doresc mult succes”, ne spune Eugen Crişan, antrenorul echipei Sportul Şimleu.

Citeşte mai multe în ediţia tipărită de mâine, 16 august!

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL