Connect with us

Ştiri din Sălaj

Caravana teatrală care străbate satele pornește din nou la drum prin Sălaj


„Cultură’n Șură” în parteneriat cu Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj aduce o nouă premieră teatrală în șurile din Sălaj. Spectacolul „Doctor fără voie” după Molière, în regia lui Victor Olăhuț, realizat la Teatrul Podul din București va avea premiera în comuna Marca sâmbătă, 19 august


 

Această etapă, susținută de Centrul de Cultură și Artă al Județului Sălaj, va însuma două reprezentații ale spectacolului „Doctor fără voie”, astfel:

Sâmbătă, 19 august, ora 20:30 – comuna Marca

Duminică, 20 august, ora 20:30 – comuna Năpradea, sat Cheud

Echipa artistică se angajează ca în fiecare an să prezinte un nou spectacol publicului din satele care și-au câștigat un loc de tradiție pe harta proiectului. Este a doua oară în vara aceasta când teatrul se deplasează de la oraș în satele sălăjene. După o primă etapă în care spectacolul „Experimentul” după texte de Ion Băieșu și alți autori a fost văzut de mai bine de 500 de spectatori din localitățile Cristolț, Valcău de Sus și Șumal, a venit rândul unei noi producții să fie prezentată în mod gratuit în fața publicului.

Ceea ce a început acum 5 ani ca o inițiativă inedită și ușor exotică, a devenit acum un act de normalitate în câteva sate din Transilvania. Pornit de la o idee a regizorului Victor Olăhuț, proiectul Cultură’n Șură a coagulat în jurul său colegi de breaslă – Flavius Lucăcel – dramaturg,  Florentina Năstase – actriță, particulari cu viziune – Viorica Samson Manea, și este de asemenea susținut financiar și logistic de parteneri și sponsori atât din mediul privat cât și de stat: Centrul de Cultură și Artă al județului Sălaj, Tenaris Silcotub, The Soviet, KriszDemolari S.R.L., Tur Cento Trans, Asociația Inceptus România, EduCab, teatrul Podul, ArkMedia Advertising, Primăriile comunelor Marca și Năpradea.

Regizorul Victor Olăhuț a reunit, pentru această premieră, o distribuție de actori cunoscuți ai tinerei generații: Marin Grigore, actor de teatru și film, aflat la a doua colaborare cu proiectul Cultură’n Șură, Florentina Năstase, actriță la Teatrul „Toma Caragiu” din Ploiești, nominalizată pentru cel mai bun rol secundar la gala premiilor UNITER 2016, Ioana Rufu, colaboratoare a teatrului Masca și totodată profesor asistent la  Accademia Teatrale Veneta Veneţia, Iulian Gliță, Lavinia Cosma, Costache Marius și Bogdan Costea.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Ştiri din Sălaj