Connect with us

DIVIZIA A1

Filip Stoilovic, noul “secund” al campionei României: “Avem o echipă bună şi ne vom lupta pentru toate trofeele”


Sârbul venit la CS Volei Municipal să acopere plecarea cehului Karel Linz este optimist pentru noul sezon, deşi rivalele Tricolorul Ploieşti şi Arcada Galaţi nu mai vor să rateze titlul naţional


După ce i-a transferat pe coordonatorul Dimitrov Dobromir, centrul Mihai Gheorghiţă şi universalul Paweł Adamajtis, CS Volei Municipal a rămas în căutarea unui trăgător secund, care să acopere plecarea cehului Karel Linz în Grecia, la Foinikas Syros VC. Clubul a avut mai multe variante, dar până la urmă s-a oprit asupra sârbului Filip Stoilovic, un internaţional în vârstă de 24 de ani, care în ţara natală a reuşit performanţe notabile.

Astfel, în tricoul formaţiei Steaua Roşie Belgrad, noua achiziţie a Zalăului a reuşit să cucerească titlul naţional de patru ori (anii 2012, 2013, 2014 şi 2015), patru Cupe ale Serbiei (2009, 2011, 2013 şi 2014), dar şi patru Supercupe (2012, 2013, 2014 şi 2015)! În anul 2015, după şase sezoane la Steaua Roşie, Stoilovic s-a transferat în Polona, la echipa Indykpol AZS Olsztyn, acolo unde a fost coleg cu… Paweł Adamajtis. De fapt, se pare că acesta este şi “vinovatul” pentru venirea sârbului la CS Volei Municipal. Astfel, dacă în sezonul trecut a jucat pentru MSK Urfa (Turcia) şi GFC Ajaccio (Franţa), “secundul” din Serbia va fi din nou cu polonezul Adamajtis, la campioana României.

Trebuie precizat că, deși a avut unele probleme cu viza, Stoilovic a fost prezent la reunirea lotului și se pregătește sub comanda antrenorului Marian Constantin, alături de noii colegi.

Sârbul în vârstă de 24 de ani ne-a spus şi primele impresii în ce priveşte noua aventură din România.

Am decis să aleg Volei Municipal Zalău pentru ambiţia echipei pentru noul sezon şi datorită jucătorilor valoroşi din lot. Am semnat pe un sezon şi am cele mai mari aşteptări de la mine şi de la echipă. Avem o echipă bună şi ne vom lupta pentru toate trofeele. Îl ştiu pe Adamajtis, am fost coleg cu el la Olsztyn şi cred că este un jucător cu calităţi grozave. Am jucat împotriva unor cluburi din România şi ştiu câte ceva despre voleiul românesc. Am timp să învăţ mai multe. Nu voi fi prezent la reunire, deoarece mai am de rezolvat anumite aspecte în legătura cu viza pentru România”, a declarat Filip Stoilovic pentru Sportul Sălăjean.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1