Connect with us

ATLETISM

Olimpiada Încrederii şi a Solidarităţii, organizată chiar înainte ca Florin Răcoare să ajungă la o clinică din Italia, a fost un succes! GALERIE FOTO


Peste 200 de zălăuani au participat în weekend la evenimentul organizat cu scopul de a strânge donaţii pentru Florin Răcoare, tânărul zălăuan care a fost diagnosticat cu leucemie chiar înainte de nuntă 


Organizată în sprijinul lui Florin Răcoare,  Olimpiada a strâns, chiar şi la cel 42 de grade de afară, 215 persoane cu suflet care au dat o mână de ajutor tânărului zălăuan.  Evenmentul a avut loc sâmbătă şi duminică pe Stadionul “Gheorghe Guşet” din Zalău.

În cadrul maratonului sportiv s-au desfăşurat cometiţii de fotbal, tenis de masă, oină, cros de 1 kilometru copii şi cros 3 kilometri adulţi! Evenimentul a fost organizat de Asociația Sportivă Cavalerii  cu sprijinul Primîriei Zalău, Crucea Roșie și grupul de sprijin #REUȘIM ÎMPREUNĂ.

Florin Răcoare a ajuns la o clincă în Italia

Tânărul zălăuan a ajuns astăzi la o clinică în Italia. Adina Călin, logodnica lui Florin, ne-a spus că el “este stabil, se simte bine, şi cel mai imporant este curajos”. 

Medicii din ţară nu prea i-au mai dat speranţe, însă logodnica sa s-a zbătut şi a căutat soluţii în ţară şi străinătate.  După ce a contactat clinici din Italia sau Germania, Adina a  găsit o fărâmă de speranţă la un spital din Turcia, acolo unde doctorii au promis un transplant de celule stem ce i-ar putea readuce o viaţă normală.

Tratamentul iniţial era însă unul foarte costisitor: operaţia de transplant costă 135.000 dolari, iar fiecare şedinţă de chimioterapie undeva între 2.000 şi 6.000 de euro!

Între timp, Adina a luat legătura cu o clinică din Italia, mai exact Casa Sollievo della Sofferenza” din San Giovanni Rotondo, unde doctorii i-au promis că îl vor face bine pe logodnicul său. Operaţia costă 100.000 de euro, dar alte câteva mii de euro trebuie cheltuite pentru tratamentele pe care le va avea de făcut înainte şi după operaţie.

UNIC în România! 150.000 de euro în doar trei săptămâni

Oamenii cu suflet îi oferă o şansă la viaţă tânărului zălăuan, Florin Răcoare, care a fost diagnosticat cu leucemie chiar înainte de a face nunta.

Campania de strângere de donaţii este cea mai de impact acţiune caritabilă din ţară. În doar trei săptămâni s-au strâns din donaţii peste 150.000 de euro. Sumele însă cresc considerabil de la oră la oră.

După evenimentul din weekend suma a crescut cu peste 15.000 de lei.


Rezultate Olimpiada Încrederii şi a Solidarităţii

Minifotbal: 1. Euro Dezmembrări – 2. Onorel Service – 3. Bavaria Gold
Tenis de masa: 1. Cristian Ciupe – 2. Mircea Blaga – 3. Ioan Tirizică
Cros 1 km copii: 1. Magdaş Giulia – 2. Magdaş Eliza – 3. Ghile Melissa
Cros 3 km adulti: 1. Ghile Răzvan – 2. Teglaş Dorin – 3. Rus Radu
Oină: 1. CS Politehnica Cluj – 2. Speranţa Dragu


Cu două luni înainte de nuntă a fost diagnsticat cu leucemie mieloidă acută

Din 2013, tânărul zălăuan avea o frumoasă idilă cu Adina Călin – un inginer de profesie din Târgu Mureş, cu care voia să se şi căsătorească. Anul trecut, în luna martie, Florin i-a şi dat inelul de logodnă, iar cei doi tineri au plănuit şi nunta, pe 15 iulie, la Târgu Mureş, la fel ca şi cununia civilă şi religioasă…

În acest an, Florin a început să se simtă tot obosit şi devenise palid. Totul era pus pe faptul că el muncea mult. În 26 aprilie, când a efectuat un control de rutină, doctorii l-au trimis de urgenţă să facă şi investigaţii mai complexe. Tot în aceeaşi zi, a venit şi diagonsticul: leucemie mieloidă acută!

De atunci, tânărul inginer a stat numai prin spitale, a făcut analize peste analize şi patru ture de chimioterapie. Din păcate, tratamentele nu au funcţionat şi boala din corpul său este rezistentă şi agresivă, deoarece se află într-un stadiu foarte avansat.

Contul în care poţi să faci donaţii:

  1. Cont de Lei:

Nume: RACOARE FLORIN-VALERIU

IBAN: RO51 BTRL RONC RT00 C969 7302

Banca: Banca Transilvania

Moneda: RON

  1. Cont Euro:

Nume: RACOARE FLORIN-VALERIU

IBAN: RO63 BTRL EURC RT00 C969 7301

Banca: Banca Transilvania

Moneda: EUR

SWIFT: BTRLRO22

BIC: BTRL

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ATLETISM