Connect with us

DIVIZIA A1

Concurenţă pentru Adi Feher. Volei Municipal a transferat și un libero din Ucraina!


Chiar dacă în ultima perioadă aştepta un secund, campioana României şi-a completat lotul cu încă un jucător, al patrustrezecelea din echipă, este vorba despre ucrainianul Pylyp Harmash, de la Lokomotiv Kharkov!


În această vară,  CS Volei Municipal s-a despărţit de Adrian Gontariu, Karel Linz, Mathias Valkiers şi Mykola Rudnytskyi, cel din urmă accidentându-se încă din timpul sezonului trecut. În schimbul acestora, gruparea sălăjeană a încercat să aducă alţi jucători de valoare, astfel că la poalele Meseşului au ajuns în această vară coordonatorul Dimitrov Dobromir, centrul Mihai Gheorghiţă şi universalul Paweł Adamajtis. Săptămâna trecută, conducerea a rezolvat şi problema trăgătorului secund, după ce l-a transferat pe sârbul Filip Stoilovic.

Cum de la Zalău au plecat patru jucători şi au venit alţi patru, toată lumea credea că acesta va fi lotul cu care campioana României va defila în sezonul 2017 – 2018.

Până la urmă, conducerea clubului a surprins, achiziţionând şi un libero! Aceasta, în condiţiile în care echipa Zalăului a avut în lot doar pe libero, pe “veteranul” Adrian Feher. Ultimul jucător care a mai ocupat acest post a fost internaţionalul Mihai Mărieş, cel care a plecat de la CS Volei Municpal acum trei ani.

Revenind la noua achiziţie, Pylyp Harmash (n. 21 Aprilie 1989, 190 cm) este originar din Ucraina şi în carieră acesta a evoluat doar în ţara natală, la Lokomotiv Kharkov una dintre cele mai puternice formaţii din campionatul ţării vecine, care are în palmares numai puţin de 13 titluri naţionale şi 11 Cupe ale Ucrainei! Totodată, acesta are mare experienţă şi la nivel de echipă naţională, începând de la nivel de juniori şi până la seniori.

“Principalul motiv pentru care am ales Volei Municipal Zalău a fost nivelul voleului din România. În sezonul precedent, la Zalău a jucat şi fostul meu coleg de la Lokomotiv, Mykola Rudnytskyi şi am vorbit cu el şi mi-a zis lucruri bune, la fel şi agentul meu. O să fie o provocare pentru mine, deoarece pentru prima dată, voi evolua departe de casă. Adesea citesc noutăţi despre campionatul României, deoarece am câţiva prieteni pe la diferite cluburi. Toţi mi-au zis că nivelul campionatului este unul ridicat. Sunt entuziasmat să mă alătur unei echipe aşa faimoase şi sper să aduc un plus echipei în campionat şi Challenge Cup”, a spus ucraineanul pentru ziarul Sportul Sălăjean imediat după ce a semnat un contract pe un an cu CS Volei Municipal.

Dacă Rudnytskyi a plecat de la CS Volei Municipal, noul libero al Zalăului îl ştie pe Matthias Valkiers, din duelurile echipelor naţionale ale Ucrainei şi Belgiei. În ce priveşte concurenţa cu experimentatul Adrian Feher, Harmash a precizat: “Este o mare provocare şi faptul că voi concura pentru un loc în echipă cu Adrian Feher, însă toată cariera mea este o provocare. În fiecare an ar trebui să mă lupt cu cineva pentru poziţie şi voi fi pregătit întotdeauna”.

La fel ca şi Filip Stoilovic, Harmash ar putea lipsi de la reunirea lotului, el fiind așteptat la Zalău undeva pe data de 8 – 9 august, când problemele cu viza vor fi rezolvate.

loading...
Loading...
1 Comment

1 Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1