Connect with us

TENIS

Clasări pe podium pentru tenismenii veterani sălăjeni la Cupa Municipiului Oradea


Cornel Florean şi Viorel Cuceu au obţinut locul 2 la categoriilor lor de vârstă, în timp ce Ioan Hodrea a ajuns până în semifinale la turneul desfăşurat în Bihor


În perioada 20 – 24 iulie 2017, în Oradea a avut loc competiţia denumită Cupa “Municipiului”, competiţie destinată tenismenilor veterani şi desfăşurată sub egida Federaţiei Române de Tenis şi organizată de CSM Oradea.

La turneul din judeţul Bihor, Sălajul a avut nu mai puţin de cinci reprezentanţi, la categoriile de vârstă +35, +50 şi +60 de ani.

La +50 ani, Cornel Florean a fost principalul favorit la câştigarea trofeului, în timp ce tot la această categorie, a reprezentat judeţul Sălaj şi Ioan Hodrea, favorit numărul 3.

Datorită statutului de care au beneficiat, cei doi sălăjeni s-au calificat direct în turul al doilea. În cel de-al doilea tur, Cornel Florean s-a duelat cu Florin Simoca de la CSM Oradea. Sălăjeanul a fost într-o formă bună şi a trecut fără emoţii de orădean, scor 6 – 0, 6 – 1.

Şi Ioan Hodrea a avut parte de un prim meci uşor şi a dispus în două seturi de Petru Petan de la Met Salonta, scor 6 – 2, 6 – 2.

Cei doi sălăjeni şi-au continuat forma bună şi în faza sferturilor de finală, iar Cornel Florean a trecut de Ovidiu Popovici, în timp ce Ioan Hodrea l-a învins pe Gabriel Tasedan.

În semifinale, Cornel Florean s-a duelat pentru un loc în ultimul act al competiţiei cu Dumitru Fotache de la Met Salonta, favoritul numărul 4.

După un prim set echilibrat, Florean s-a impus la tie-break, pentru ca în setul doi să se impună cu 6 – 2. Din păcate, nu am putut asista la o finală sută la sută sălăjeană, deoarece în cealaltă semifinală, Ioan Hodrea a fost învins de Lucian Faur, scor 2 – 6, 2 – 6.

În finală, Florean şi-a adjudecat primul set, 6 – 2, însă le-a pierdut pe următoarele două şi a trebuit să se mulţumească cu o clasare pe locul secund. La +60 de ani, Viorel Cuceu a reprezentat cu succes judeţul Sălaj.

Tenismenul de la CSM Zalău a fost favoritul numărul doi al acestei categorii şi a reuşit să îşi respecte acest statut. Astfel, după ce a trecut de Mihai Pînzaru, Cuceu s-a luptat pentru un loc în ultimul act cu Marian Boboia, sportiv pe care l-a şi învins, scor 6 – 2, 6 – 3.

Din păcate, în final, Viorel Cuceu a fost nevoit să se recunoască învins în faţa principalului favorit, Dan Goia. Sălajul a mai avut doi reprezentanţi şi la +35 de ani. Cristian Mirişan de la CSM Zalău a părăsit competiţia după primul meci, în timp ce Alin Mercea a câştigat un joc prin neprezentare, însă în faza următoare a dat peste principalul favorit, Mihai Salagian şi a părăsit şi acesta competiţia.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS