Connect with us

FOTBAL

AS Sporting Zalău nu a fost acceptată în Liga a IV-a. Vezi mai multe amănunte de la Adunarea Generală a AJF Sălaj. GALERIE FOTO şi VIDEO


În cadrul Adunării Generale de la AJF Sălaj s-a discutat şi problema noii echipe din municipiu, care şi-a depus cerere de înscriere direct în Liga a IV-a, însă în noul sezon, AS Sporting Zalău poate evolua doar în Liga a V-a, potrivit oficialilor de la AJF Sălaj


Având în vedere că peste câteva săptămâni se va da startul campionatelor din Liga a IV-a şi Liga a V-a, Asociaţia Judeţeană de Fotbal Sălaj a programat vineri Adunarea Generală a AJF Sălaj, care a avut loc în sala de şedinte de la Complexus Severus din Zalău.

Au fost prezenţi 40 de membrii afiliaţi, în prezenţa cărora, oficialii de la AJF Sălaj au dezbătut subiecte interesante, unele chiar încinse cu privire la noul sezon.

Prima discuţie a fost cea leagăt de noua echipă din municipiu, AS Sporting Zalău, care în urmă cu câteva zile şi-a depus o cerere de afiliere, dar şi de înscriere direct în Liga a IV-a. Cel care a deschis acest subiect a fost primarul comunei Mirşid – Călin Bereschi, care a primit imediat un răspuns din partea preşedintelui AJF Sălaj.

”Dacă o echipă doreşte să se înscrie într-un campionat de Liga a V-a, putem să o afiliem după 6 luni. Nu putem să afiliem o echipă care se înscrie cu o săptămână sau cu două înainte de Adunarea Generală. Conform regulamentului de organizare nu există specificat ca o formaţie nou înfiinţată să fie primită direct în Liga a IV-a. Regulamentul spune că orice asociaţie sau club nou trebuie să pornească din ultimul eşalon fotbalistic. Membrii AJF pot face propuneri pentru ordinea de zi cu 60 de zile înainte de Adunarea Generală. Orice club care vrea să se înscrie la AJF Sălaj noi îl susţinem, însă doar conform regulamentelor”, a precizat Daniel Sabou.

În cadrul Adunării Generale s-a hotărât dezafilierea asociaţiilor Venus Giurtelec şi Gloria Bobota, care nu mai activează în campionatele judeţene, iar în prezenţa delegaţilor s-a votat afilierea celor de la AS Carastelec şi Unirea Cristolţ, care au deja la activ un sezon în competiţiile organizate de AJF.

Referitor la campionatul Ligii a IV-a, care va începe pe 20 august, să spunem că s-a hotărât ca fiecare echipă să aibă în teren pe toată durata jocului doi jucători sub 21 de ani.

Pentru noua stagiune, un alt aspect important este numărul de echipe cu care va începe campionatul. Dacă ultima ediţie a avut la start 16 echipe, în sezonul 2017 – 2018, eşalonul al patrulea va cuprinde doar 14 echipe, fiind retrogradată şi Inter Pericei, penultima clasată din sezonul trecut.

Liga a V-a va rămâne tot cu două serii, însă foarte probabil, Seria Est va avea 16 echipe, având în vedere că pentru noul sezon au apărut şi câteva nume noi. În schimb, niciuna dintre câştigătoarele campionatelor din sezonul trecut nu au dorit să promoveze, iar atât Olimpia Rus, cât şi Unirea Hereclean vor continuat să evolueze în ultimul eşalon fotbalistic din Sălaj. În această ligă, fiecare echipă va fi obligată să folosească pe toată durata jocului un jucător sub 21 de ani.

La punctul diverse s-au mai dezbătut probleme legate de arbitraj şi observare, fiind propus mărirea baremului pentru observatori cu 20 de lei, lucru cu care membrii afiliaţi nu au prea fost de acord.

 

Mai multe detalii, în ediţia tipărită a ziarului de miercuri, 2 august

 

Loading...
loading...
Loading...
5 Comments

5 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL