Connect with us

Editorial

Până la urmă, ce facem cu sportul sălăjean?

Sportul Sălăjean, mă refer la activitatea sportivă, continuă să obţină performanţe bune, uneori peste condiţiile de care se bucură cei care se încumetă să mai facă sport de performanţă, dar acest lucru se întâmplă din inerţie. Din păcate, multe performanţe sunt obţinute de sportivi de pe alte meleaguri decât cele sălăjene, iar sportivii sălăjeni cuceresc gloria sportivă pentru cluburi din ţară sau chiar din străinătate.

La Zalău, valorile nu sunt apreciate la adevărata lor valoare pentru că, cel puţin în ceea ce priveşte Clubul Sportiv Municipal Zalău şi Clubul Sportiv Şcolar Zalău, nu există sprijin din partea Primăriei şi Consiliului Local Zalău sau a Consiliului Judeţean Sălaj.

În aceste condiţii, cu fondurile reduse venite de la Bucureşti, banii sunt foarte puţini, iar secţia de lupte este pe cale de dispariţie, în timp ce la atletism – ramură sportivă unde clubul a avut două sportive calificate la Jocurile Olimpice de la Rio, numărul sportivilor care aduc medalii pentru CSM anul acesta riscă să se reducă la un singur sportiv, în timp ce tinerele talente, aflate la final de juniorat părăsesc Zalăul şi alearg să reprezinte cluburile din Cluj-Napoca, Bucureşti, Braşov, sau – mai grav, din postura de medaliaţi renunţă la sport.

Dar să trecem peste acest lucru. În judeţ sunt cluburi care pot beneficia de finanţare, dar sumele primite sunt infime sau lipsesc cu desăvârşire. Recent, FC Zalău a rămas fără finanţare pentru un obiectiv neîndeplinit în urmă cu două sezoane sau mai ştiu eu ce s-a scris prin presă, dar în schimb ne batem în piept cu înfiinţarea unui club nou care să o ia de la zero, dar în structura lui de conducere se află oameni care au trecut pe la FC Zalău sau care sunt apropiaţi ai mai marilor din PSD.

Nu ştiu dacă este vorba de o pesedizare a sportului, dar prea ajung fondurile grase la cluburile apropiate reprezentanţilor PSD. Sigur, echipa Sporting Zalău nu o să poată beneficia de finanţare de la autorităţile locale, dar am dori mai multă transparenţă şi explicarea clară a motivelor pentru care este stopată finanţarea către echipa FC Zalău, echipa angrenată în Liga a III-a.

Dar nu ştiu de ce vorbesc despre transparenţă şi aştept ceva de la aleşii noştri locali pentru că promisiunile lor rămân mereu neonorate. Personal, eu şi acei oameni care mă citesc, mulţi sau puţini, atâţi câţi or fi ei, încă aşteptăm un răspuns din partea domnului primar vis-a-vis de măsurile şi raportul întocmit de preşedintele Vasile Coţa după episodul Bosnia.

Noi aşteptăm răspunsul şi, de asemenea, aştept să văd modul în care o să voteze sau nu consilierii Proiectul de hotărâre privind atribuirea contractelor de finanţare nerambursabilă în cadrul Programului “Promovarea sportului de performanţă” pentru anul competiţional 2017-2018.

Aştept să văd până unde se merge cu dusul cu preşul a reprezentanţilor mass-media şi a plătitorilor de taxe din judeţ. Atenţie domnilor consilieri şi dragi iubitori ai sportului, nu sunt împotriva voleiului sau a ştiu eu cui, vreau pentru mine şi cei care mă citesc ADEVĂRUL. Vrem să ştim pe ce se cheltuie banul public, de aceea proiectul depus de echipa de volei trebuie făcut public pentru a ştii câţi bani se duc pe salarii, câţi pe cazare şi mese, câţi pentru arbitraj şi aşa mai departe. Dacă pentru unii se poate, atunci să se poată pentru toată lumea!

 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial