Connect with us

TENIS

Antrenoarea Gabriella Iosif a arbitrat la Campionatul European de tenis de masă


Sălăjeanca care este profesoară la secţia tenis de masă din cadrul CSS Zalău a participat în calitate de arbitru la Campionatul European de Juniori şi Cadeţi desfăşurat recent în Guimarães, Portugalia


În perioada 14 – 23 iulie în Guimarães, Portugalia s-a desfăşurat o nouă ediţie a Campionatului European de Juniori şi Cadeţi la tenis de masă. La importanta competiţie, România a fost reprezentată şi de sportivi, cât şi de trei arbitri.

Printre cei trei arbitrii români care au participat la European s-a numărat şi sălăjeanca Gabriella Iosif. Iosif este în prezent profesoara la CSS Zalău la secţia tenis de masă, cât şi arbitru naţional. Sălăjeanca noastră a acceptat cu mândrie invitaţia venită din partea Federaţiei Europene de Tenis de Masă de a arbitra la Europeanul de juniori şi cadeţi.

Din păcate, judeţul nostru nu a avut un reprezentant şi printre sportivi. Ultimul sportiv sălăjean care a participat la un astfel de Campionat European a fost Andrada Vincze. Atunci, eleva lui Victor Puie a reuşit să şi câştige proba pe echipe. Alături de Gabriella Iosif, brigada de arbitri români a fost completată de bucureştenii Ioan Colcer şi Sorin Baciu.

În cadrul turneului final, Gabriella Iosif a fost foarte apreciată şi a avut un program destul de încărcat. Astfel, pe parcursul celor 9 zile de concurs, sălăjeanca a arbitrat câte 13-14 meciuri în fiecare zi, chiar şi trei semifinale.

“Am arbitrat şi trei semifinale, sunt foarte mândră. Zic eu că am fost apreciată, altfel nu aş fi primit să arbitrez trei semifinale. Am arbitrat o semifinală pe echipe la băieţi cadeţi şi două semifinale la junioare, una la dublu şi una la individual”, ne-a spus Gabriella Iosif.

Cu toate că a avut un program destul de încărcat, acest lucru i-a plăcut sălăjencei, iar în viitorul apropiat, Gabriella vrea să treacă de la statutul de arbitru naţional la cel de arbitru internaţional. Va avea această oportunitate în primăvara anului viitor.

“Aş dori ca în perioada următoare să devin arbitru internaţional, iar această experienţă m-a ajutat foarte mult. Nu este atât de uşor să devin arbitru internaţional, deoarece sunt foarte multe proceduri care trebuie urmate, dar anul viitor, în primăvară va fi examen la noi în ţară pentru a putea deveni arbitru internaţional şi voi participa cu siguranţă”, a mai spus sălăjeanca.

Despre această experienţă trăită în Portugalia, profesoara de la CSS Zalău se arată destul de încântată şi mândră că a avut această oportunitate, care o va ajuta mult în viitor. Prestaţiile sale bune de la Europeanul din Guimarães nu au făcut decât să o ajute ca în viitor să mai fie invitată la astfel de turnee. Să spunem că ediţia următoare a Campionatului European de Juniori şi Cadeţi se va desfăşura în iulie 2018 şi va avea loc la Cluj-Napoca.

“Sunt foarte bucuroasă că am participat, sunt mândră că am reprezentat cu brio Sălajul şi ţara la acest Campionat European. Am fost foarte apreciată şi deja am primit semnale să particip şi la următoarele campionate internaţionale şi anul viitor, la Europeanul de la Cluj-Napoca, cu siguranţă voi participa. Vreau să mulţumesc Federaţiei Române de Tenis de Masă pentru sprijinul şi încrederea acordată”, spune Gabriella Iosif.

Deşi s-a aflat la prima experienţă în calitate de arbitru la un Campionat European, să spunem că Gabriella Iosif a mai arbitrat la competiţii internaţionale. În primăvara acestui an, sălăjeanca a arbitrat la Top 10 Europa de la Buzău, acolo unde a fost invitată de Federaţia Română de Tenis de Masă. De asemenea, de mai multe ori, Iosif a participat şi la RITTO (Romanian Internaţional Tabel Tennis Open) de la Cluj-Napoca, competiţie destinată persoanelor cu dizabilităţi.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in TENIS