Connect with us

DIVIZIA A2

Volei Club Zalău rămâne fără susţinere de la Primărie


Trist, dar adevărat! După FC Zalău, şi echipa de volei din Divizia A2 rămâne fără finanţare de la autorităţile locale


La fel ca şi FC Zalău, echipa ASC Volei Club Zalău 2015, echipă ce a activat sezonul trecut în Divizia A2 la volei masculin rămâne fără finanţare nerambursabilă de la bugetul local.

Decizia aleşilor locali este oarecum una surprinzătoare, dar un motiv de bucurie este acela că se vor investi totuşi bani într-un club de copii, în speţă Academia de Volei “Marius Lazăr” Zalău,  club de unde sperăm să apară viitoare talente care să facă pasul peste 8-10 ani la echipa campioană a României.

Chiar dacă am criticat oarecum finanţarea clubului din Divizia A2, decizia de a nu finanţa deloc echipa pare oarecum una pripită, la fel ca şi cea vizavi de echipa de fotbal.

Mai întâi de toate trebuie găsite soluţii pentru a continua sprijinirea performerilor sălăjeni chiar dacă aceştia nu au mereu rezultatele aşteptate.

Cei din comisiile de specialitate ar trebui să aibă şi rol de sprijin, nu doar de a acorda avize favorabile sau nefavorabile.

Sigur, e uşor să critici, dar în lipsa unei legi a sponsorizării care să sprijine în mod real agenţii economici este greu de crezut faptul că anumite entităţi sportive o să reuşeasă să atragă sponsori pentru a reuşi să îşi desfăşoare activitatea şi pe viitor.

Din câte se pare, încet dar sigur, sportul în Sălaj este lăsat să moară şi, cu mici excepţii, sprijinim doar structurile sportive care importă sportivi de pe alte meleaguri, iar ai noştri sunt alungaţi în  mod direct sau indirect, iar pentru a da un ultim exemplu îl prezentăm pe cel al atletului Robert Parge, atlet care nu a avut nicio ofertă de a-şi continua activitatea în Sălaj, dar care, cu siguranţă, o să devină unul din cei mai buni sprinteri ai României, dar o să repreziunte oraşul Cluj-Napoca.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in DIVIZIA A2