Connect with us

ARTE MARTIALE

Despărţire emoţionantă. Nicolae Popan părăseşte CS Long Dau, după 27 de ani


Karateka părăseşte clubul şimleuan, pentru a se stabili în Anglia, în Norwich, acolo unde intenţionează să formeze un club de karate şi să dezvolte cât mai mult arta Qwan Ki Do, pentru comunitatea de români din oraşul britanic


În urmă cu 27 de ani, Nicolae Popan înfiinţa clubul de karate CS Long Dau, club care avea să îi înveţe tainele Qwan Ki Do pe toţi doritorii. Clubul avea secţie în Şimleu Silvaniei şi pe lângă practicarea artelor marţile, copiii erau pregătiţi şi pentru perioada maturităţii şi pentru ceea ce avea să îi aştepte dincolo de karate.

CS Long Dau a reprezentat cu succes judeţul Sălaj la mai multe Campionate Naţionale sau Europene, având rezultate foarte bune. Printre performanţele notabile, putem aminti medalia de aur cucerită de Adriana Pintilie la Campionatul European din 2000, de la Milano sau când în anul 2009, Ioana Chiş devenea dublă vicecampioană europeană la nivel de copii. Sigur, acestea sunt câteva, de-a lungul timpului, clubul având mai mulţi campioni naţionali.

Totuşi, după 27 de ani de activitate, Nicolae Popan a decis să plece în străinătate, în Anglia, după ce soţia sa, care lucrează ca şi asistentă medicală a primit un contract foarte bun în Norwich.

Cu toate acestea, clubul nu a fost lăsat să moară, însă punctul de lucru se va muta la Cluj-Napoca, iar  de destinele sale se va ocupa Kiss Szilard, iar Viorel Pop se va ocupa de secţia din Şimleu Silvaniei.

De-a lungul timpului, Nicolae Popan a format la CS Long Dau mai multe centuri negre 1-Dan, printre care Cristian Popan, Georgiana Popan, Dorel Pop, Kiss Szilard, Kiss Botond, Marius Pop, Horea Neimet şi Cătălin Pop.

Săptămâna trecută a avut loc şi ultimul antrenament condus de Nicolae Popan, iar la finalul şedinţei de pregătire, toţi cei prezenţi au izbucnit în lacrimi.

“Sunt emoţii foarte mari, deoarece ce am făcut aici, eu am făcut din foarte mare pasiune şi de multe ori nu am fost ajutat pe măsura pasiunii depuse. Mi-aş fi dorit mult mai mult, dar asta a fost situaţia. Probabil vor veni şi zile mai bune. Faptul că am reuşit de-a lungul timpului să formez 10 centuri negre, pentru mine asta este cu adevărat o performanţă”, ne-a spus Nicolae Popan.

Chiar dacă va pleca în Anglia, Popan nu se va îndepărta de karate şi are de gând să înfiinţeze un club şi să încerce să dezvolte cât mai mult Qwan Ki Do şi în Norwich.

“Şi în Anglia voi încerca să înfiinţez un club de karate şi să dezvolt Qwan Ki Do, deoarece în Anglia avem director tehnic la Qwan Ki Do tot o româncă, Irina pe care o cunosc şi deja i-am spus intenţia mea, acum să vedem cum o să fie legile acolo. Există o mare comunitate de români în Norwich”, ne-a mai spus Nicolae Popan.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE