Connect with us

Editorial

Flacăra promovării se stinge înainte de a fi aprinsă

FC Zalău în liga a II-a! Da. Aşa am început anul 2017. Cu o promisiune şi cu câteva nume noi în acţionariatul echipei care se avânta să îşi propună promovarea în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării. Am spus atunci că este un obiectiv hazardat, dar probabil nimeni nu m-a luat în seamă şi au pus rândurile scrise de mine pe seama relei intenţii.

Nu sunt rău intenţionat şi nu am fost niciodată împotriva niciunei ramuri de sport. Îmi place sportul mai mult decât orice şi vreau să mă bucur de spectacolul sportiv oferit de toate ramurile de sport care au existat şi există în Sălaj. Îmi place fotbalul şi îmi doresc echipă în cel de-al doilea eşalon, dar trebuie să avem o strategie înainte de a ne avânta să ne propunem promovarea.

Dacă aş fi în locul aleşilor locali nu aş mai întârzia şi aş aproba finanţarea echipei de fotbal, dar proiectul nu trebuie să fie unul pe termen scurt şi nu trebuie să prevadă neapărat promovarea la finalul viitorului sezon care stă să înceapă.

În primul rând trebuie văzută care este organigrama echipei şi cât de pricepuţi sunt oamenii în acest domeniu.

Dacă nu avem oameni de fotbal, atunci trebuie aduşi. Lângă echipă trebuie să vină finanţatori serioşi, cu bani, nu oameni de pe alte meleaguri care nu au prea confirmat acolo pe unde s-au mai perindat.

Apoi trebuie să asigurăm infrastructura necesară pentru a avea un stadion de nivelul Ligii a II-a şi apoi să vrem să promovăm.

Să impunem limitarea jucătorilor din afara judeţului pentru că ei ridică costurile la echipă.

Trebuie făcute multe, dar nu trebuie să ne batem joc şi să înfiinţăm un nou club aşa cum se zvoneşte prin târg.

Să nu ne batem joc de iubitorii fotbalului din judeţ pentru că nu este normal să duci publicul din Zalău din nou la meciul de liga a IV-a. Nu cu o echipă finanţată de Primăria Zalău. Trebuie strânse rândurile şi căutate soluţii pentru a găsii oameni care se pricep la acest sport şi vor să construiască, nu doar să vină să-şi facă imagine prin prisma rezultatelor obţinute de jucători.

Fără o strategie clară şi dezvoltarea centrului de copii şi juniori nu se poate face treabă. Talente avem, dar trebuie să ştim să le şlefuim şi să le oferim condiţiile necesare pentru a se dezvolta.

În momentul de faţă, proiectul de finanţare al echipei de fotbal FC Zalău este în stare de aşteptare. Chiar dacă o să primească finanţare sau nu, problemele de la echipă nu se vor rezolva peste noapte, dar un lucru este cert, din nou se începe cu stângul şi se începe cu stângul pentru că deja pregătirea va începe cu întârziere. Fără bani, sportul de performanţă nu se poate face, iar fără finanţarea de la primărie echipa riscă să intre în colaps. Promisiuni am avut şi o să mai avem, rămâne de văzut cât şi dacă o să mai fim minţiţi. Un lucru este cert, acest oraş merită o echipă de fotbal de minim nivelul Ligii a III-a.

Să se strângă rândurile înainte de a fi prea târziu, altfel riscăm să rămânem fără această ramură de sport care este numită regele sportului. Un regat fără rege nu mai este regat, aşa că … Zalăul fără fotbal nu mai este oraş.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial