Connect with us

FOTBAL

Aplauze la înmormântarea lui Vasile Moş. VIDEO


Aproximativ 300 de persoane au ţinut să fie prezente la ceremonia funerară a fostului jucător al echipelor Someşul Someş Odorhei, Rapid Jibou, Victoria Chimia Zalău sau Laminorul Zalău şi FC Armătura Zalău. În drum, spre locul de veci cortegiul funeral a făcut un popas la terenul de fotbal din Someş Odorhei, acolo unde “Moşu” a primit ultimele aplauze


Moartea fulgerătoare a lui Vasile Moş a lăsat o familie îndurerată, iar lumea fotbalului din Sălaj a rămas întristată de plecarea mult prea rapidă dintre noi a fostului conducător al echipei Someşul Someş Odorhei.

Deşi avea 52 de ani, “Moşu” sau “Iordănescu” – după cum era supranumit de cei din zonă, juca cu ambiția unui tânăr, de câte ori era nevoie, el fiind remarcat şi în sezonul precedent al Ligii a V-a!

Din păcate, viaţa s-a pe acest pământ s-a terminat vineri noapte, după ce seara a făcut un stupid accident. În timp ce se îndrepta spre casă, după o vizită la nişte cunoştinţe din localitatea Domnin, a intrat violent cu bicicleta într-un cap de pod şi a zburat pe asfalt. Căzătura i-a provocat mai multe leziuni, astfel că “Moşu” s-a stins din viaţă noaptea, undeva în jurul orei 2.00, pe un pat din Spitalul Judeţean de Urgenţă Zalău.

Luni la amiază, la locuinţa din Someş Odorhei, a avut loc şi înmormântarea. Ceremonia funerară a fost oficiată de doi preoţi, iar pe final secretarul AJF Sălaj – Leontin Moga a ţinut un mic discurs despre cel care a fost Vasile Moş, despre activitatea sa ca jucător, dar şi ca delegat şi conducător de echipă, dar şi despre buna colaborare cu Asociaţia Judeţeană de Fotbal.

“Noi voiam să îl vedem pe Moşu ca omul care conduce echipa de fotbal din Someş Odorhei, dar iată că acum trebuie să îl conducem noi pe el pe ultimul drum. Dumnezeu să îl odihnească”, a spus Leontin Moga.

Peste 300 de persoane au ţinut să fie  prezente pe ultimul drum al lui Vasile Moş pe acest pământ. Între aceştia, mulţi oameni din fotbalul sălăjean, de la Someşul Someş Odorhei, Rapid Jibou, ACS Tihău, Someşul Letca, mai mulţi foşti colegi de la echipele la care Vasile Moş a evoluat, dar şi secretarul AJF Sălaj. Leontin Moga a depus şi o coroană din partea Asociaţiei Judeţene de Fotbal.

În drum spre locul de veci, cortegiul funeral a făcut un popas la terenul de fotbal din Someş Odorhei, acolo unde “Moşu” a petrecut sute şi sute de ore, ca jucător, antrenor, delegat sau conducător. Maşina funerară s-a oprit la mijlocul terenului, acolo unde se aflau foşti colegi, Tamango, Copos, Marcel Crișan sau Păşcuţă cu care a avut momente frumoase. Cu toţii, l-au aplaudat pe Vasile Moş pentru ultima dată…

Pe final să menţionăm şi câteva “borne” din cariera fotbalistică a celui care a fost Vasile Moş. Încă de mic a fost remarcat pentru calităţile sale, astfel că – în anul 1981 – când nu avea nici 17 ani, el a ajuns la CSS Zalău.

A terminat junioratul la Zalău, după care a jucat pentru Rapid Jibou, Victoria Chimia Zalău sau Laminorul Zalău, pentru ca în anul 1987 să ajungă la FC Armătura, într-un moment în care formaţia de la poalele Meseşului activa în Divizia B! În anul 1996, la 32 de ani, a revenit acasă, la Someş Odorhei, acolo unde şi-a dedicat o parte din viaţă.

Dumnezeu să îl odihnească în pace!

 

Amănunte pe acest subiect și în ziarul de miercuri, 19 iulie.

 


Alte articole pe același subiect:

TRAGEDIE în fotbalul mic din Sălaj: Vasile Moș a decedat după un accident cu bicicleta


Imagini amator

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL