Connect with us

DIVIZIA A1

Karel Linz a ajuns la o echipă modestă din Grecia


Campion în România cu CS Volei Municipal, valorosul secund din Cehia ajuns în această vară la Foinikas Syros VC, formaţie care în sezonul trecut s-a clasat pe locul 6 în campionatul elen


După trei titluri de vicecampioană consecutivă, CS Volei Municipal Zalău a reuşit să cucerească titlul naţional, performanţă care în Zalău mai fusese realizată de Elcond şi CS Remat. Pentru această performanţă, toţi jucătorii au muncit, dar cei mai constanţi jucători din lot au fost universalul Adi Gontariu şi secundul Karel Linz.

Cei doi au fost şi jucătorii care au punctat cel mai mult pentru gruparea sălăjeană. Din păcate, în această vară, Zalăul s-a despărţit de ambii voleibalişti şi se pare că rolul determinant a rupturii a fost partea financiară.Karel Linz (n. 20 aprilie 1986, 200 cm) ar fi solicitat un salariu mai mare şi colaborarea s-a încheiat după doar un an.

În această vară, voleibalistul în vârstă de 31 de ani a negociat cu mai multe formaţii, iar recent a ajuns la un acord cu Foinikas Syros VC, o echipă din prima ligă din Grecia, care în campionatul trecut a avut o clasare modestă. Înfiinţată în anul 1980, gruparea elenă a evoluat ani buni în liga secundă, iar în anul 2011 a promovat, pentru ca în sezonul viitor să câştige şi Cupa Ligii. Cam acesta ar fi şi singurul trofeu pentru greci, care au însă un loc 3 în sezonul 2014 – 2015, pentru ca în sezonul următor să fie vicecampioni.

În stagiunea trecută, în care a avut patru străini (un brazilian, un american, un italian şi un sârb), Foinikas Syros VC s-a clasat doar pe locul 6, în condiţiile în care campionatul elen nu este unul dintre cele mai puternice din Europa.

Altfel spus, în sezonul viitor, Linz va fi adversar cu un alt fost jucător de la CS Volei Municipal, este vorba despre belgianul Mathias Valkiers, cel care acum mai bine de o lună a semnat un contract cu redutabila PAOK Salonic, nimeni alta decât campioana din ultimii ultimii trei!În carieră, secundul din Cehia a mai evoluat pentru formaţiile Montpellier Volley UC şi Nantes (ambele din Franţa), Krasnoyarsk (Rusia) şi CS Volei Municipal.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in DIVIZIA A1