Connect with us

Editorial

Dragoste de sport sau de imagine proprie?

Am scris destul de des în ultima vreme despre sumele alocate de la bugetul local  pentru sportul de mare performanţă. Că aleşii locali nu ne întreabă pe noi plătitorii de taxe dacă vrem sau nu să susţinem activitatea de performanţă nu mai vreau să vorbesc pentru că nu ne întreabă nimeni, iar dacă m-ar întreba, personal aş spune “DA, dar cu anumite condiţii”.

Nu sunt deloc împotriva susţinerii echipelor de handbal şi volei, dar fără supărare nu văd de ce avem nevoie de echipa din liga secundă dacă în teren nu joacă meci de meci cei tineri. Dar, nu despre asta vreau să vorbesc aici. Acum vreau să vorbesc despre nesimţirea aleşilor locali care aprobă ceea ce aprobă în şedinţele de Consiliu Local sau Consiliu Judeţean fără a consulta populaţia, iar apoi, după ce aprobă sumele, vin la meciurile de handbal sau volei şi se aşează galant în scaunele de la balconul de vis a vis de tribună pentru a-i vedea publicul cât de mari iubitori de sport sunt ei.

Nu ştiu dacă primesc invitaţii de la cluburile organizatoare ale meciurilor la care asistă, dar chiar şi dacă ar primi, faptul că sunt consilieri locali sau judeţeni nu înseamnă că nu trebuie să contribuie şi ei la bugetul clubului.

Să cumperi un bilet de 5 sau 7 lei este ceva de bun simţ, iar ei, cei aleşi de noi pentru a ne reprezenta interesele ar trebui să fie un exemplu pentru noi. Din păcate, cu excepţia fostului primar Radu Căpîlnaşiu, nu am prea văzut un ales local sau judeţean care să intre în Sala Sporturilor având în mână un bilet de acces la meciurile echipelor care ne reprezintă în Liga Naţională sau Divizia A1.

Probabil ei cred că dacă aprobă finanţarea pentru echipă merită şi să aibă o invitaţie la jocurile celor două formaţii, dar de fapt acest lucru nu le dă dreptul la nimic, ba din contră, îi obligă să arate faptul că echipa merită susţinută, iar primul pas este acela de a achiziţiona un bilet la meciurile echipelor noastre locale. Din păcate, obrazul politicienilor a fost mereu gros, dar sper să îi prindă totuşi ruşinea după ce vor citi aceste rânduri. Să-i prindă ruşinea atât pe ei cât şi pe ceilalţi practicanţi ai accesului în sala de spectacol sportiv fără achiziţionarea biletului de intrare.

Aş vrea să văd cât mai mulţi aleşi locali care vin la meciurile celor două echipe pe bază de abonament şi că ocupă loc în tribunele Sălii Sporturilor “Gheorghe Tadici” din Zalău la fel ca toţi oamenii simpli, dar îmi este tare greu să cred că se va întâmpla acest lucru. A făcut acest lucru Daniela Coţa pe vremea când era viceprimar, dar tare greu îmi este să cred că se vor înghesui mulţi să-i copieze exemplul.

Trăiesc cu speranţa că aceste rânduri o să ajungă să fie citite de ochii celor cărora le sunt adresate, în speţă politicienilor, iar achiziţionarea de abonamente să fie făcută la început de sezon de cât mai mulţi iubitori de sport din judeţ. Dacă vrem echipe de sport şi iubim sportul, primul pas este acela de a-l susţine, iar unul din primii paşi este achiziţionarea echipamentului, iar al doilea cel de achiziţionare a unui tricou oficial al echipei favorite, capitol la care însă cele două cluburi sunt corigente.

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial