Connect with us

FOTBAL

E bătut în cuie. FC Zalău nu va ataca promovarea

Preşedintele Ioan Morar crede că actualul buget nu permite alcătuirea unei echipe care să lupte cu adevărat pentru accederea în Liga a II-a

Dispariţia prematură din Liga a II-a a FC Silvania i-a făcut pe cei mai înfocaţi susţinători ai lui FC Zalău să creadă că favoriţii lor vor fi cei care vor apăra onoarea judeţului Sălaj. Marile speranţe se legau de sezonul 2010 – 2011, dar acesta a fost unul destul de “negru” pentru alb-albaştrii, care au ratat până şi modestul loc IV pe care şi l-au propus. Iniţial, acesta fusese 1 – 3, dar lucrurile s-au schimbat pe măsură ce rezultatele erau tot mai slabe. Vorbim aici despre meciurile din deplasări, acolo unde FC Zalău nu reuşea nici pe departe să atingă nivelul şi prestanţa pe care o arătau pe teren propriu. Degeaba joci aproape perfect acasă, dacă pe terenuri străine eşti mieluşel. Şi, până la urmă, acest lucru s-a văzut.

Şi în sezonul 2011 – 2012 va fi greu să vorbim despre promovare, dacă nu chiar imposibil. Chiar dacă pregătirile nu s-au reluat, preşedintele Ioan Morar a spus răspicat că echipa pe care o conduce nu are cum să atace promovarea, deoarece bugetul este insuficient pentru îndeplinirea unui astfel de obiectiv. Şi, dacă stăm să ne gândim bine, are dreptate. Alin Budean şi Gabriel Gabor au plecat, iar în locul lor vor fi aduşi, din câte se pare, tineri de perspectivă. “Obiectivul e clar. Nu ne-am propus promovarea în sezonul care urmează. Echipa pe care o vom face va fi în funcţie de bugetul pe care îl vom avea la dispoziţie, iar acesta se preconizează a fi în linii mari identic cu cel de anul trecut. E trist, dar adevărat”, ne-a mărturisit oficialul lui FC Zalău.

 

Dacă atacarea Ligii a II-a nu va fi posibilă nici acum, înseamnă că strategia trebuie regândită, trebuie redefinită şi bazată pe lucruri care pot fi realizate la Zalău cu puţinul pe care îl avem. Ce-i drept, şi autorităţile locale ar trebui să se implice mai mult, deoarece ele pot impulsiona altfel lucrurile şi pot atrage alături de echipă şi alţi oameni cu potenţial financiar, asta doar dacă se doreşte ridicarea din anonimat a acestei echipe. Altfel, ne vom resemna cu gândul că Sălajul a avut echipă cândva în Liga a II-a. Dacă stăm bine să ne gândim, poate tocmai de aceea lumea nu se înghesuie la meciuri, din cauza unui strategii care a dat greş şi a resemnării. Până la urmă, victoriile aduc victorii, iar rezultatele atrag lumea la stadion. Totul trebuie să înceapă de jos, de la cel mai mic nivel. O reorganizare a lucrurilor este necesară pentru a nu ne trezi că vom ajunge în acea perioadă “neagră” în care judeţul nostru nu avea nicio echipă în eşaloanele superioare ale fotbalului românesc.       
 

loading...
Loading...
2 Comments

2 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL