Connect with us

FOTBAL

Şcoala de Fotbal “Gică Retevoescu”, prezentă şi în Arges

Deşi judeţul Argeş, este plin de şcoli de fotbal, ce aparţin unor jucători importanţi ai campionatului intern, gen Neaga, Dani Coman, dar să nu omitem nici Şcoala de Fotbal “Nicolae Dobrin” sau FC Argeş, Gică Retevoescu şi-a extins proiectul din Sălaj şi în judeţul de baştină

După ce a iniţiat programul unei şcoli de fotbal în judeţul nostru, fostul arbitru şi-a încercat norocul şi în comuna natală, la Miceşti (judeţul Argeş), unde a implementat acelaşi model ca şi în Sălaj. Mulţi nu priveau cu ochi buni această iniţiativă, dar acţiunile Şcolii de Fotbal “Gică Retevoescu” au fost destul de apreciate în localităţile care sunt stabilite “cartierele generale” ale centrelor de pregătire. Acest club este o alternativă pentru copiii care iubesc fotbalul şi nu au posibilităţi să-l practice la grupările cu renume ale Sălajului. Managerul Gică Retevoescu şi-ar fi dorit foarte mult ca măcar una dintre grupele sale să participe la Cupa FC Zalău, însă organizatorii nu au trimis nicio invitaţie şcolii de fotbal. Cu toate acestea, activitatea continuă.

Gică Retevoescu a demarat un proiect asemănător cu cel din Sălaj şi în judeţul Argeş, de unde este originar. Imediat au venit şi primele teste pentru copiii de acolo.

Adversari puternici şi cu nume în fotbalul românesc a avut Şcoala de Fotbal “Gică Retevoescu”: CS Mioveni şi FC Argeş. In urmă cu câteva săptămâni, filiala argeşeană a grupării fondate în Sălaj a susţinut patru întâlniri de verificare cu grupele similare ale CS Mioveni. Cele două combatante şi-au împărţit frăţeşte victoriile, câte două de fiecare parte. Marea nemulţumire a lui Gică Retevoescu este aceea că autorităţile locale din Miceşti, localitatea sa de baştină, nu-i pun la dispoziţie baza sportivă.

“Aceste întâlniri au avut ca prim obiectiv observarea nivelului la care au ajuns copiii şi juniorii care s-au înscris la această şcoală de fotbal. Este prematur să trag concluzii, deoarece jucătorii se pregătesc împreună de puţin timp. Pentru ei, este important să poată evolua contra unor adversari foarte puternici, într-un mediu organizat. De la anul, vreau să particip la competiţiile organizate de AJF Argeş şi FRF. "ntâmpinăm probleme în ceea ce priveşte baza sportivă de la Miceşti. Sper să rezolv această problemă, altfel ne vom orienta spre o altă localitate”, ne-a mărturisit Retevoescu.

Grupa 2000 a Şcolii de Fotbal s-a confruntat şi cu FC Argeş, echipă pregătită de antrenorul Dan Silvăşan. Tinerii jucători ai lui Gică Retevoescu au fost învinşi greu, scor 2 – 4 de către mult mai titrata lor adversară. “Dacă era grupa 2000 din Sălaj, nu ne-ar fi fost frică de FC Argeş”, ne-a mărturisit managerul Şcolii de Fotbal cu sediul în judeţul Sălaj.        Ciprian PETRAN

 

loading...
Loading...
4 Comments

4 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL