Connect with us

CUPELE EUROPENE

EXCLUSIV. Benfica Lisabona, primul adversar al campioanei CS Volei Municipal din Challenge Cup! PROGRAMUL competiţiei


Adversara Zalăului din cupele europene are o mare tradiţie în voleiul din Portugalia, având în vedere că echipa lusitană s-a înfiinţat în anul 1937 şi a cucerit 30 de trofee naţionale, între care şapte titluri naţionale!


În cursul zilei de miercuri, la Luxembourg a avut loc tragerea la sorți pentru primele jocuri din ediția următoare a cupelor europene la volei.

După ce a schimbat macazul chiar pe ultima sută de metri, campioana României s-a aliniat la startul celei de a treia competiții ca valoare din Europa, acolo unde a și dorit de fapt, inițial.

Astfel, în următorul sezon ale competiţiilor din Europa, CS Volei Municipal va participa în Challenge Cup, iar primul adversar va fi Benfica Lisabona, gruparea din Portugalia având o denumire de mare rezonanţă în sportul de pe bătrânul continent.

Şi secţia de volei a lusitanilor are mare tradiţie, fiind înfiinţată în anul 1937!

În istoria de exact 80 de ani, Benfica a cucerit 30 de trofee naţionale, este vorba despre şapte titluri naţionale16 Cupe ale Portugaliei, ceea ce înseamnă record naţional, dar şi şapte Supercupe ale Portugaliei.

În sezonul trecut, în care a beneficiat se serviciile a numai puţin de şase străini (doi brazilieni, un sârb, un bulgar, un olandez şi un voleibalist din  Trinidad and Tobago), formaţia din Lisbona a fost campioană naţională.

Trebuie precizat faptul că gruparea de la poalele Meseşului va debuta în competiţie începând din etapa secundă, iar meciurile cu Benfica se vor desfăşura în dublă manşă, în luna noiembrie 2017. Mai întâi, cele două echipe se vor duela în Portugalia, în perioada 21 – 23 noiembrie, pentru ca returul să aibă loc la Sala Sporturilor din Zalău, în perioada 28 – 30 noiembrie.

Câştigătoarea va intra în faza şaisprezecimilor de finală, programate în 5 – 7 decembrie (turul), respectiv 19 – 21 decembrie (returul).

Vom reveni cu mai multe amănunte pe acest subiect.

 


Programul complet din faza secundă a competiției:

Formație necunoscută – Olympiakos Pireu (Grecia)

Lausanne UC (Elveția) – Tricolorul Ploiești

Benfica Lisabona (Portugalia)  – ACS Volei Municipal

VC STRASSEN (Luxembrug) – Levski Sofia (Bulgaria)

Hapoel KFAR SABA (Israel) – Nea Salamina Famagusta (Cipru)

Lokomotiv Baku (Azerbaidjan) – Apoel Nicosia (Cipru)

Mladost Ribola Kastela (Croația) – Volejbal Brno (Cehia)

Spartak Myjava (Slovacia) – Union Raiffeisen WALDVIERTEL (Austria)

Fino Kaposvar (Ungaria) – VKP Bystrina SPU Nitra (Slovacia)

BK TROMSØ (Norvegia) – GENTOFTE Volley (Danemarca)

Viking TIF Bergen (Norvegia) – FØRDE VBK (Norvegia)


 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in CUPELE EUROPENE