Connect with us

FOTBAL

Dumbrava Gîlgău începe lupta pentru Liga a III-a


Campioana Sălajului susţine prima manşă a barajului cu Unirea Tăşnad în deplasare, unde speră să obţină un rezultat care să-i mărească şansele la promovare pentru returul ce va avea loc sâmbăta viitoare la Gâlgău Almaşului


După ce în fiecare an a fost o echipă importantă din Liga a IV-a reuşind să termine ani buni pe podium, în această vară, Dumbrava Gâlgău a reuşit să îşi îndeplinească visul, acela de a câştiga campionatul. La capătul unei lupte strânse, în care au fost angrenate trei echipe înaintea ultimei etape, gruparea din Gâlgău Almaşului a câştigat titlul după ce s-a impus cu 4 – 3 pe terenul celor de la Unirea Mirşid. Acesta fost un prim pas spre ceea ce îşi doreşte  Dumbrava Gâlgău, adică accederea în Liga a III-a, obiectiv declarat şi susţinut încă din vara trecută de către conducători.

Pentru a reuşi o astfel de performanţă, campioana Sălajului are de trecut la barajul de promovare de Unirea Tăşnad, o echipă care la prima vedere nu sperie, dar care trebuie luată în seamă.

Unirea Tăşnad a câştigat campionatul la pas în judeţul Satu Mare

Deşi este un oraş mai mic, Tăşnadul (sub 10.000 de locuitori) este cunoscut în România prin staţiunea balneară, care este asaltată de foarte mulţi turişti în fiecare vară şi nu numai. La fotbal însă nu stă prea bine, în condiţiile în care echipa locală nu a mai fost în Divizia C (actuala Liga a III-a) de 36 de ani!

Printr-un proiect nou ce a început în anul 2008, Unirea a început să emită pretenţii tot mai mari, astfel că în ultimii ani a devenit o echipă importantă din Liga a IV-a Elit. Anul trecut s-a clasat pe locul 4, iar în actuala stagiune a câştigat la pas întrecerea din judeţul vecin, cu 9 puncte avans faţă de ocupanta locului secund – Luceafărul Decebal.

În cele 22 de meciuri, adversara Gîlgăului de la baraj a obţinut 18 victorii, trei remize şi a pierdut doar un singur meci, chiar în prima etapă a campionatului, pe teren propriu cu Turul Micula!

“Abordăm această dublă a barajului cu gândul la îndeplinirea celui de-al doilea obiectiv, promovarea în Liga a III-a. Vor fi două meciuri grele, fiindcă întâlnim o echipă bună, compactă, în lotul căreia se găsesc câţiva jucători care au fost la Olimpia Satu Mare şi la alte echipe din primele ligi. Acest aspect contează la un meci de baraj, însă şi noi avem în lot jucători care au mai jucat în Liga a III-a. Important este ca noi să ne facem jocul nostru obişnuit, iar cu atitudine şi dorinţă putem ieşi învingători după cele două meciuri. Ne-am mulţumi cu un egal la Tăşnad, dar nu vom juca la acest rezultat”, a declarat Marius Paşca.

 

Sâmbătă, ora 18.00, Stadionul “Unirea” din Tăşnad: Unirea Tăşnad – Dumbrava Gîlgău

 

loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL