Connect with us

ALTE SPORTURI

Sute de sălăjeni au venit la stadion să-şi ia rămas bun de la Guşet Gheorghe. GALERIE FOTO


Bila de oţel a rămas neclintită în sectorul de aruncare a greutăţii. Multiplul campion al României la aruncarea greutăţii a plecat la îngeri lăsând în urma sa lacrimi şi durere


Sectorul de greutate, cercul din care Guşet Gheorghe a efectuat milioane de piruete, dar şi bila de oţel l-au aşteptat marţi seara pe Stadionul Municipal, dar… “Uriaşul din Carpaţi” nu a mai apărut.

Au venit aici, pentru a-i aduce un ultim omagiu, toţi cei care l-au îndrăgit.

Sportivi şi foşti sportivi din toate ramurile de sport, antrenori şi prieteni, dar şi oameni care l-au cunoscut poate numai de la televizor au venit să-şi ia rămas bun de la “Ghiţă” aşa cum îi spuneau prietenii şi colegii de la lotul naţional, acolo unde fostul sportiv deţine în atletism recordul de selecţii.

Chiar dacă iniţial s-a dorit să fie adus şi trupul neînsufleţit la stadion, în cele din urmă, din motive obiective s-a renunţat, însă toţi cei prezenţi au fost întâmpinaţi de un banner cu chipul celui mai titrat sportiv al Sălajului din toate timpurile.

În frunte cu cea care i-a fost antrenoare şi parteneră de viaţă, dar şi cu Ioan Morar, preşedintele clubului de fotbal FC Zalău, râuri de oameni au traversat gazonul acolo unde în cerc bila de oţel a fost în aşteptare.

Din păcate, Guşet Gheorghe nu a mai apărut şi nu o să mai apară niciodată, iar cei care l-au iubit şi apreciat au venit, unii pentru prima oară în viaţa lor, să vadă locul în care Guşet s-a antrenat pentru a obţine zeci de medalii pentru Sălaj şi România.

În câteva minute, cercul a fost acoperit de un covor de lumânări, iar lacrimile nu au contenit să curgă.

Au fost lacrimi, aplauze şi un moment de reculegere, dar şi momente în care Lorena Boberschi a povestit printre lacrimi şi suspine greutăţile şi offurile pe care le-a avut sportivul.

Au fost momente emoţionante, azi, pe Stadionul Muncipal, stadion care ar trebui să poarte începând de azi numele fostului mare atlet.

Au fost momente pe care acum poate nu pot să le exprim din cauză că îmi este greu să scriu despre un om pe care l-am avut coleg la club, atât ca și sportiv cât și ca antrenor, şi alături de care am avut onoarea să particip la competiţii naţionale şi internaţionale.

Acum Guşet Gheorghe nu mai este, el este printre îngeri, dar o să rămână veşnic în inimile noastre, a celor care l-am apreciat ca OM şi SPORTIV.

Sper şi îmi doresc ca în viitor nepotul său să-i calce pe urme pentru că marţi seara, a mers şi a vrut să ridice bila din cerc. Poate el nu ştie şi nu înţelege acum nimic din ceea ce se întâmplă, dar cred că a simţit o atracţie faţă de acel obiect pe care “Uriaşul din Buciumi” l-a aruncat de atâtea ori tot mai departe şi mai departe stabilind nenumărate recorduri naţionale şi balcanice.

Înmormântarea va avea loc miercuri, de la ora 13.00, la Capela Ortodoxă din Zalău.

Dumnezeu să te odihnească în pace, Guşet Gheorghe!

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in ALTE SPORTURI