Connect with us

HANDBAL

Roxana Rob continuă cu HC Zalău


Aflată la final de contract, una dintre cele mai bune marcatoare din sezonul trecut şi-a prelungit înţelegerea cu HC Zalău. Deşi are doar 25 de ani, maramureşeanca rămâne una dintre cele mai vechi jucătoare ale grupării de la poalele Meseşului, la care a ajuns în 2009! 


Deşi nu este originară din Sălaj, Roxana Rob (n. 29 mai 1992) este una dintre cele mai vechi componente ale echipei HC Zalău. De fapt, ea şi colega Andrada Trif – adică două handbaliste venite de la Baia Mare în anul 2009 sunt “veteranele” formaţiei pregătite de Gheorghe Tadici. Interesant de spus că – în această vară –  ambele erau la final de contract şi ambele şi-au prelungit înţelegerea cu gruparea sălăjeană!

Roxana a fost transferată de la CS Extrem Baia Mare, pe când avea doar 17 ani. La Zalău, ea a evoluat şi pentru Clubul Sportiv Şcolar, într-o perioadă în care era nelipsită şi de la loturile naţionale de junioare.

Treptat, ea şi-a făcut loc şi în lotul celor de la HC Zalău, cu care în sezonul 2011 – 2012 a cucerit medalia de bronz.

În cariera profesională a existat şi un scurt-circuit, deoarece în mai 2013 ea a luat decizia de a renunţa la activitatea de performanţă. Timp de aproape un an, ea a lăsat handbalul şi s-a ocupat de un salon de înfrumuseţare, acasă, la Baia Mare.

În anul 2014, handbalista a revenit pe semicerc, tot în tricoul Zalăului, tocmai înaintea derby-ului cu… HCM Baia Mare. De atunci, ea este una dintre piesele de bază  ale tehnicianului Gheorghe Tadici.

Şi în acest sezon, jucătoarea – care chiar luni a împlinit vârsta de 25 de ani – a fost a treia marcatoare a echipei, cu 82 de goluri, după Teodora Bloj şi Ana Maria Draguţ, ambele cu câte 93 de reuşite.

Încă din timpul sezonului trecut, Roxana Rob a avut discuţii cu conducerea clubului pentru ca angajamentul cu HC Zalău să fie  prelungit. Cum ambele părţi au fost mulţumite de colaborarea din ultimii ani, dar şi de punctele din contract, valorosul inter şi-a pus semnătura pe actele unei noi înţelegeri pe durara unui an, adică pentru sezonul 2017 – 2018.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL