Connect with us

Editorial

Să fim mult mai precauţi cu noua poveste a promovării


Nici nu s-a încheiat bine campionatul din Liga a III-a şi povestea promovării echipei FC Zalău în cel de-al doilea eşalon fotbalistic al ţării a fost reluată. Personal am spus-o încă din iarnă, înainte de startul returului de campionat când conducerea clubului de la poalele Meseşului anunţa că îşi doreşte promovarea în cel de-al doilea eşalon la finalul sezonului că acest obiectiv este doar un vis frumos


Între a-ţi dori şi a reuşi este o cale lungă, iar pentru a reuşi să îndeplineşti un astfel de obiectiv trebuie să ai o strategie clară, bine pusă la timp şi gândită din timp, nu aşa cum au făcut cei de la FC Zalău în iarnă. De fapt ce s-a întâmplat în iarnă? Vă spun eu, NIMIC! În afara faptului că a fost numit un preşedinte executiv la mijlocul lunii ianuarie şi care şi-a dat demisia la începutul lunii februarie nu s-a întâmplat nimic.

De fapt s-a mai întâmplat ceva, la echipă au mai venit doi acţionari în persoana lui Alin Demle şi Daniel Băican. Care este contribuţia lor la echipă şi câţi bani dau din buzunarul lor nu contează, cert este faptul că doar unul dintre ei pare să aibă treabă cu fotbalul şi respect pentru fotbalişti. Că Alin Demle este prezent la stadion mai mereu şi a fost singurul acţionar prezent la partida de vineri seara, ultima din sezon, nu spune nimeni că nu este aşa şi nu spune nimeni că nu ar avea intenţii bune, dar de la a intra în stadion, pe pistă şi pe gazon, între sportivii de performanţă cu ţigara aprinsă, spune totuşi multe despre respectul pe care acţionarul îl are faţă de sportivii de performanţă.

Dar să revin la problema promovării care este pusă din nou pe tabet. După ce în iarnă suporterii au fost îmbătaţi cu apă rece şi le-au fost date speranţe de promovare fără o strategie clară, acum se revine la aceeaşi poveste care ne este turnată de doi oameni proveniţi din judeţul Bihor.

Că au intenţii bune sau intenţii rele nu pot să mă pronunţ, dar tare îmi este teamă să nu fie vorba de oameni interesaţi doar de partea financiară, mai exact de finanţarea venită din partea Primăriei.

Nu mă pricep la bugete, dar citind şi eu ca tot omul presa, am văzut că jurnaliştii clujeni încep să se sperie de FC Zalău  şi cred că echipa “şepcilor roşii” ar putea avea o contracandidată serioasă la promovare. Presupunând numai bugetul venit din partea Primăriei Zalău, aşa cum notează presa clujeană, plus banii veniţi de la sponsori şi acţionari, bugetul echipei FC Zalău ar trebui să ajungă în viitorul sezon la suma de 300 de mii de euro, o sumă enormă pentru orice grupare din Liga a III-a.

Acestea fiind spuse, eu personal mă întreb, dacă nu cumva, cei doi impresari sportivi nu vin cu alte gânduri, şi nu vor să aducă la echipă jucători umflaţi cu pompa pentru a-şi umple ei buzunarele. Eu nu spun că este aşa! Eu doar trag un semnal de alarmă către cei care decid cât şi cum se cheltuie banul public şi fac acest lucru pentru că eu personal chiar îmi doresc ca echipa de fotbal să promoveze în cel de-al doilea eşalon al ţării. De putut se poate! A demonstrate acest lucru echipa din Sfântu Gheorghe care a promovat în liga I. Se poate! Şi cred că se poate mult mai mult, dar trebuie să avem o gândire sănătoasă şi un plan pe teremen lung, în care să investim nu numai în jucători ci şi în infrastructură şi în centrele de copii şi juniori.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in Editorial