Connect with us

HANDBAL

Două medalii într-un an pentru Dana Abed Kader! GALERIE FOTO


Medaliată cu bronz în Liga Naţională, pivotul echipei HC Zalău şi-a îmbunătăţit palmaresul recent cu încă o medalie,  de data aceasta “argint” la Campionatul Naţional Universitar, unde a fost desemnată şi golgheterul competiţiei, cu 30 de reuşite!


Campioană mondială de junioare în anul 2014, jucătoarea în vârstă de 20 de ani începe să confirme şi la senioare. Sigur, talentatul pivot a făcut pasul spre Liga Naţională în tricoul formaţiei CSM Cetate Devatrans, dar rezultatele bune au început să vină de când a ajuns la poalele Meseşului. Astfel, deşi a fost transferată doar de la începutul acestui an, handbalista născută în Siria s-a acomodat la formaţia pregătită de Gheorghe Tadici, iar în partea a doua a campionatului a reuşit să marcheze 26 de goluri pentru HC Zalău.

La finalul sezonului, Dana Abed Kader a fost medaliată cu bronz, alături de colegele sale, pentru surprinzătoarea clasare de podium! A fost prima medalie la senioare pentru handbalistă, dar nu şi prima din acest an. Aceasta, deoarece componenta echipei HC Zalău a devenit recent vicecampioană cu echipa universităţii la care urmează studiile superioare, la Campionatul Naţional Universitar.

Turneul final al competiţiei s-a desfăşurat la Piteşti, în perioada 18 – 21mai, iar la start s-au aflat opt formaţii, este vorba despre Universitatea din Piteşti, Universitatea “Ovidius” din Constanţa, Universitatea de Vest Timişoara, Universitatea “Vasile Alecsandri” din Bacău, Universitatea „Eftimie Murgu” din Reşiţa, Universitatea „Transilvania” din Braşov, Academia de Studii Economice Bucureşti şi Academia de Poliţie “Alexandru Ioan Cuza” Bucureşti. Echipele participante au fost împărţite în două grupe, iar câştigătoarea grupei a ajuns în finală.

Dana Abed Kader a făcut parte din echipa Universităţii Piteşti, cu care a câştigat seria, ajungând în finala mare. În ultimul act al competiţiei, în care a întâlnit Universitatea “Ovidiu” din Constanţa, formaţia din Piteşti a pierdut (scor 28 – 29), dar Dana Abed Kader şi compania s-au putut bucura totuşi de medaliile de argint.

În plus, jucătoarea Zalăului a primit şi un premiu individual, deoarece ea a devenit golghetera Naţionalelor Universitare, cu 30 de goluri înscrise! Colega sa dintre buturi, Isabela Roşca a fost desemnată cel mai bun portar, în timp ce Loredana Vartic (Universitatea “Vasile Alecsandri” Bacău) a fost desemnată cea mai tehnică jucătoare. În final, trebuie precizat că echipa de pe litoral va reprezenta, astfel, România la Campionatul European Universitar ce va avea loc în Malaga (Spania), în perioada 1 – 9 iulie.

 

Sursa foto: Florin Ghimisliu

Loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL