Connect with us

HANDBAL

Larisa Tămaş rămâne “pilonul” din defensiva Zalăului şi în sezonul viitor


În această vară, puternica jucătoare se afla la final de contract, dar ea şi-a prelungit contractul cu HC Zalău, astfel că Gheorghe Tadici va beneficia de serviciile sale în campionatul viitor, dar şi în cupele europene 


Larisa Tămaş (n. 16 Mai 1994) este originară din Baia Mare, însă handbalista nu prea a reuşit să joace la echipa mare din capitala Maramureşului. Astfel, după ce a terminat junioratul la CSS 2 Baia Mare, ea a evoluat la “U” Neptun Constanţa, de unde a şi fost transferată de  HC Zalău. Aceasta se întâmpla în vara anului 2015.

Deşi avea doar 21 de ani, Tămaş a arătat că poate fi o piesă importantă în angrenajul grupării de la poalele Meseşului, cu atât mai mult cu cât maramureşeanca poate acoperi fără probleme mai multe posturi. Dacă la echipa de pe litoral putea juca inter sau centru, Ghiţă Tadici a trimis-o pe semicerc ca şi… pivot, într-un moment în care HC Zalău rămăsese descoperită pe acest post! Astfel, în returul campionatului 2015 – 2016, ea a jucat pe postul de pivot fără probleme.

În stagiunea recent încheiată – în care sălăjencele au revenit pe podium după o pauză de cinci ani – Larisa Tămaş a fost una dintre remarcatele echipei. În ofensivă, handbalista în vârstă de 23 de ani şi-a făcut datoria, înscriind 66 din totalul de 575 de goluri (adică 10.43 % dintre reuşitele Zalăului din campionat), fiind a patra marcatoare a Zalăului, după Teodora Bloj, Ana Maria Dragut şi Roxana Rob.

În linia defensivă, ea a devenit unul dintre pilonii principali, fiind una dintre cele mai bune apărătoare ale formaţiei sălăjene, dar şi una dintre cele mai agresive dintre jucătoarele aflate sub comanda lui Tadici. De fapt, acum două sezoane, Tămaş a fost în capul unei liste cu cele mai sancţionate jucătoare din Liga Naţională!

În campionatul trecut, puternica jucătoare a fost puţin mai “disciplinată”, dar a fost a treia zălăuancă într-un clasament al eliminărilor de 2 minute încasate, cu 15 eliminări, după Raluca Crap (21) şi Teodora Bloj (18)!

În această vară, contractul Zalăului cu handbalista a expirat, dar cele două părţi s-au aşezat la masa tratativelor încă din timpul campionatului, iar Tămaş şi-a pus semnătura pe un nou angajament, după ce şi Andrada Trif a semnat un contract până la finalul sezonului viitor.

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL