Connect with us

HANDBAL

HC Zalău seacă Dunărea la Brăila?

Parcursul excelent din ultimele patru etape ne fac extrem de încrezători în vederea partidei de azi. Adversara, Dunărea Brăila, ocupă locul VII, dar este despărţită de HC Zalău de doar două puncte. Astfel, confruntarea va fi una de foc. Gruparea zălăuană are avantajul ultimelor rezultate şi al ascensiunii în clasament, dar Dunărea Brăila este una dintre cele mai “solide” echipe ale Ligii Naţionale. Mai mult, gruparea de pe Dunăre se bazează şi pe serviciile celei mai bune marcatoare a Ligii Naţionale în ultimele două sezoane, este vorba despre Ada Emilia Moldovan. “Va fi un meci extrem de greu la Brăila. Toată lumea îşi doreşte victoria. De fapt, cine îşi doreşte să piardă vreun meci? Dunărea Brăila are jucătoare bune, cu o vastă experienţă la nivelul campionatului intern. Ada Emilia Moldovan este doar unul dintre exemple”, ne-a mărturisit Gheorghe Tadici, managerul lui HC Zalău. La finele săptămânii trecute, Dunărea Brăila a evoluat în cupele europene, pe teren propriu, dar a fost învinsă la limită, scor 20 – 21, de către formaţia daneză Team Esbjerg. Returul optimilor Cupei EHF este programat la finele acestei săptămâni. “Dunărea a făcut un meci foarte bun în cupele europene, chiar dacă a pierdut. A avut o defensivă bine organizată, dar sperăm să nu aibă aceeaşi evoluţii şi în meciul cu noi”, a adăugat Tadici.

Practic, întâlnirea dintre cele două combatante va deschide runda cu numărul 15, din care s-a disputat, deja, un meci. Oltchim Râmnicu Vâlcea s-a distrat cu Rulmentul Braşov, de care a dispus la 13 goluri distanţă (31 – 18). Dacă anii trecuţi confruntările dintre cele două grupări se dădeau pentru supremaţie, acum ele au devenit simple meciuri. Georgiana Ciuciulete şi compania au plecat de ieri dimineaţă spre Brăila, iar handbalistele noastre vor ajunge la Zalău în această noapte. Florina Ciobanu nu a facut deplasarea, deoarece a fost învoită pentru o înmormântare, tocmai la Corabia.   Ciprian PETRAN

 

Programul complet al etapei a XV-a:  CSM Bucuresti – Tomis Constanta; HC Dunarea Braila – HC Zalau; HCM Buzau – HCM Roman; "U" Jolidon Cluj-Napoca – HC Otelul Galati; Universitatea Resita – HCM Stiinta Baia Mare; CSM Cetate Devatrans – SCM CRaiova; Oltchim Ramnicu Valcea – Rulmentul Brasov (31 – 18)

loading...
loading...
Loading...
41 Comments

41 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in HANDBAL