Connect with us

ARTE MARTIALE

INEDIT: Tată şi fiu pe podium la Campionatul Mondial!


Un lucru destul de rar întâlnit în sport s-a consemnat la ediţia din acest an a Mondialului de karate shotokan de la Varna. Sălăjenii Adrian Creţ şi Andrei Creţ – tată şi fiu, au urcat pe podiumul de premiere din cadrul întrecerilor din Bulgaria


 

 Astfel, Andrei Creţ (n. 14 Noiembrie 2002) a urcat pe podium şi a cucerit medalia de bronz în competiţia de kumite echipe, iar tatăl său – Adrian Creţ – a cucerit bronzul şi a urcat pe treapta a treia a podiumului în proba de kata individual!

“Am plecat la Varna cu o strângere de inimă pentru că a fost pentru prima dată când am mers la competiţie fără ca eu să concurez. Pentru copii a fost ceva extraordinar. Le-am spus că numai de ei depinde ce se întâmplă în concurs. Au fost speriaţi şi au avut emoţii, dar au reuşit să treacă destul de bine peste ele. Îmi felicit sportivii  pentru toate eforturile depuse şi pentru rezultatele obţinute. Drumul spre treptele podiumului se parcurge cu multă trudă şi poticneli. Numai cei mai perseverenţi ajung să urce pe ele şi mă bucur că au reuşit să urce de opt ori pe podium la cea de a VIII-a ediţie a Campionatului Mondial”, a declarat Dan Chiş reporterului Sportul Sălăjean.

Să mai spunem că delegaţia grupării zălăuane în Bulgaria a reuşit numai puţin de opt medalii, alţi karateka de la CS Dani San pe podium fiind Darius Goron, Andrei Chiş, Darius Goron, Antonia Niream şi Daria Făgăraşi.


Chiar dacă nu a concurat la Varna, Dan Lucian Chiş a avut un aport aparte în cadrul Campionatului Mondial. Pe lângă calitatea de antrenor, preşedintele de la CS Dani San a fost prezent în Bulgaria şi din postura de arbitru, iar la finalul competiţiilor a primit din partea organizatorilor o diplomă.


loading...
loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in ARTE MARTIALE