Connect with us

ARTE MARTIALE

Karateka de la CS Vidalis au dominat podiumul Naţionalelor de la Târgu Mureş


Clubul de la poalele Meseşului a fost reprezentat la prestigioasa competiţie de un total de şapte sportivi repartizaţi pe două categorii. Dintre cei şapte zălăuani, şase au izbutit să urce pe podium, patru chiar pe cea mai înaltă treaptă!


La competiţia desfăşurată la Târgu Mureş, clubul zălăuan a fost reprezentat de nu mai puţin de şapte sportivi, doi la categoria A şi cinci la categoria B. Aproape toţi zălăuanii au reuşit să se claseze pe podium şi să se întoarcă acasă cu medalii.

La finele săptămânii trecute, mai exact în 4 martie, la Târgu Mureş s-a desfăşurat Campionatul Naţional de Karate Kyokushin. La prestigioasa competiţie, Zalăul a fost reprezentat de Clubul Sportiv Vidalis.

Să spunem că această competiţie s-a derulat pe două categorii valorice, A pentru sportivii avansaţi şi cu experienţă şi B – pentru cei cu o experienţă mai redusă. Clubul zălăuan s-a prezentat la Naţionalele din judeţul Mureş cu un lot format din 7 sprtivi, 2 la categoria A şi 5 la categoria B.
 

La categoria A au participat Cristian Bolduţ, la proba de kata şi Szilard Tătar la proba de kumite. Dacă pentru primul, această competiţie a fost mai mult un antrenament înaintea Europenelor din luna aprilie din Danemarca şi a reuşit să devină din nou campion naţional, supriza a fost realizată de Szilard Tătar.

Karateka în vârstă de 19 ani nu a dobândit o experienţă foarte mare în competiţiile de karate kyokushin, însă a participat la seniori la Naţionalele de la Târgu Mureş. Cu toate că este foarte tânăr şi neexperimentat, sportivul zălăuan a reuşit să devină campion naţional la categoria 75 kg.
 

Să spunem că în primul tur, zălăuanul a trecut de un sportiv din Sibiu, după ce i-a provocat o accidentare acestuia, în urma mai multor lovituri succesive pe coapsă. Comportarea bună a lui Szilard a continuat şi în turul doi, când a trecut de un component al lotului naţional, pe care l-a învins prin KO, după o lovitură la ficat, după doar 15 secunde de la startul duelului.

În următorul tur,  sportivul de la CS Vidalis a trecut uşor de adversarul său, după ce acesta a abandonat lupta, fiind accidentat. În finală, Szilard Tătar a făcut spectacol şi şi-a învins adversarul prin KO, după o lovitură puternică în coapsa adversarului şi astfel, a reuşit să devină campion naţional la seniori, deşi, cum spuneam şi mai sus, are doar 19 ani.
 

Şi sportivii de la categoria B au reuşit să se prezinte excelent la această competiţie şi au obţinut multe clasări pe podium. Astfel, la categoria 65 de kilogram, Alexandru Bogdan şi Pal Rudolf au reuşit să obţină locurile 1 şi 2, în timp ce Vlăduţ Ilieş a câştigat primul loc la categoria 75 de kg, rezultat care îi permite participarea la categoria A, la viitoarele competiţii.

Şi la categoria 85 de kg, CS Vidalis a obţinut o medalie, datorită prestaţie bune oferite de Alex Bodian, care s-a clasat pe locul secund. Pentru CS Vidalis Zalău, la categoria B a mai participat şi Olimpiu Cheseli, tot la 85 de kg.                      

 

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 

 

More in ARTE MARTIALE