Connect with us

FOTBAL

Gavrilă Ghilea: “Sălajul merită o echipă în Liga a II-a”

Născut şi crescut în comuna Valcău de Jos, actualul prefect al judeţului Bihir este un împătimit al fotbalului, pe care îl împleteşte de minune cu afacerile. Implicat, alături de fratele său, în susţinerea echipei Luceafărul Oradea, Gavrilă Ghilea se pare că a dat lovitura în această iarnă, când a obţinut acordul pentru transferul a cinci dintre cei mai valoroşi jucători ai Silvaniei Şimleu.

Portarul Bogdan Miron, Dumitru Muntean, Cristian Andor, Schwarzkopf Isvan şi Sebastian Ianc sunt cu toţii jucători tineri, de perspectivă, care au potenţial şi pot face saltul spre un eşalon superior. Deocamdată, ei au făcut un pas în spate, ajungând în Liga a III-a, e drept, la o echipă cu pretenţii de promovare. Sigur, trecerea lor la Oradea a născut multe discuţii, mai cu seamă cu unii dintre ei, în special Miron şi Muntean, au avut în această iarnă oferte tentante, de la Liga I. Plecarea lor a fost puţin învăluită în ceaţă, dar se pare că până la urmă a devenit o certitudine, astfel că gruparea de sub Măgură trebuie să-şi facă strategia fără cei cinci jucători.

 

Considerat un apropiat al Silvaniei, prefectul de Bihor a dat asigurări că jucătorii sunt ai Luceafărului, dar a deplâns situaţia fotbalului din Şimleu Silvaniei şi chiar din Sălaj. Gavrilă Ghilea crede că nu plecarea acestor jucători este problema la :imleu Silvaniei, ci problemele sunt mult mai adânci. “Sălajul merită o echipă în Liga a II-a, dar pentru asta ar trebui să-şi unească forţele structurile sportive importante din judeţ, mă refer aici la FC Silvania şi FC Zalău. Apoi, ar fi nevoie de o implicare a celorlalţi factori care contribuie la asigurarea unui climat de performanţă, în care ar trebui să fie cuprins şi Consiliul Judeţean, în mod obligatoriu”, a punctat prefectul judeţului Bihor.

 

Dacă Sălajul riscă să rămână fără echipă în Liga a II-a, vecinii din Bihor ar putea avea din vară două echipe în eşalonul secund, la fel ca în urmă cu câţiva ani, când CF Liberty făcea furori în Seria Vest. Acum, orădenilor de la FC Bihor li s-ar putea alătura Luceafărul Oradea, formaţie pregătită de Dacian Nastai, care ocupă locul secund în Seria a V-a a Ligii a III-a, având şanse mari de promovare.
 

Loading...
loading...
Loading...
3 Comments

3 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Ultimele articole
 

 

 
More in FOTBAL