Connect with us

FOTBAL

EXCLUSIV: Ioan Morar: “Am pierdut trenul promovării”

Preşedintele grupării de la poalele Meseşului crede că FC Zalău nu mai are şanse la accederea în Liga a II-a şi deja pregăteşte terenul pentru ca "alb-albaştrii" să poate îndeplini visul suporterilor măcar la finele sezonului viitor.

 

Rezultatele nu tocmai pe măsura aşteptărilor, obţinute de FC Zalău În turul de campionat, au irosit visul suporterilor de la poalele Meseşului, de a vedea din vară meciuri de Liga a II-a la Zalău. Aflată la 10 puncte de liderul SESO Câmpia Turzii, echipa pregătită de Marius Paşca este creditată cu şanse pur teoretice la primul loc, singurul care permite În acest sezon accederea În eşalonul secund. Până şi preşedintele Ioan Morar a ajuns la concluzia că promovarea reprezintă doar o utopie, În momentul de faţă.

“Am pierdut trenul promovării şi trebuie să fim conştienţi de asta. Nu mai avem ce face, aşa că pregătim echipa pentru sezonul viitor”, este de părere preşedintele grupării zălăuane. De altfel, decizia de a renunţa la şase jucători confirmă faptul că la FC Zalău a Început o nouă reorganizare.

Paşca Încă crede În promovare

Lupta se duce atâta timp cât există şanse matematice, pare să ne spună antrenorul Marius Paşca de fiecare dată când este chestionat referitor la promovare. Adevărul e că şanse sunt, chiar dacă FC Zalău a avut un parcurs oscilant. Totuşi, echipa trebuie Întărită pentru a ţine piept cu celelalte candidate la promovare, care merg oarecum din inerţie, ajutate şi de nume. “Nu ai cum să renunţi la promovare. Am abordat fiecare meci la victorie. Fie că am evoluat acasă, fie că am evoluat În deplasare, am jucat la victorie. Campionatul e lung, iar jocul rezultatelor ne-ar putea readuce În cărţi. Sigur, Întâi trebuie să ne ajutăm noi, apoi să aşteptăm ca rezultele să ne fie favorabile. De ce nu am crede Încă În promovare, mai ales că s-a dovedit că această serie este destul de echilibrată valoric”, a declarat tehnicianul formaţiei zălăuane.

Se schimbă strategia

Dacă, până acum, la FC Zalău au ajuns jucători pe posturile considerate cu probleme, acum conducerea tehnică şi administrativă schimbă foaia. Astfel, se intenţionează aducerea la Zalău a unor tineri de perspectivă, sigur, exceptându-l pe Cosmin Sabou. În sfârşit, s-ar putea realiza mai vechiul vis al fostului vicepeşedinte – Nicolae Vancea, acela de a marşa pe jucători tineri din judeţ. Această concepţie ar putea motiva tinerii care evoluează În Liga a IV-a sau a V-a, deoarece, În clipa de faţă, mulţi dintre ei, consideraţi mari talente, s-au plafonat, iar unii duc o viaţă total În contradictoriu cu normele sportive. Dar ideea celor de la FC Zalău i-ar putea trezi la viaţă şi În aceste condiţii am putea asita la un campionat judeţean mult mai disputat. Dacă fotbalul de la nivele inferioare ar creşte valoric, iar echipele Îşi vor Întineri loturile, ar Însemna o arie de selecţie În plus şi mult mai largă pentru echipa condusă de Ioan Morar.

 

loading...
Loading...
6 Comments

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL