Connect with us

Actualitate

FOTO. Sărbătoarea Înălțării Domnului și Ziua Eroilor, marcată la Jibou

Și la Jibou a fost marcată Ziua Eroilor, organizată în centrul orașului, participând la acest eveniment primarul Dan Ghiurco, împreună cu viceprimarul Vlad Pașcalău și reprezentanți ai cultelor religioase dar și de un cor de copii. Eroii neamului au fost omagiați în zi de mare sărbătoare religioasă și națională, o zi de aducere aminte. O zi dedicată celor care s-au sacrificat pentru patrie


Ziua Eroilor este celebrată în fiecare an odată cu sărbătoarea creştină a Înălţării Domnului, la 40 de zile de la Sfintele Paşti.

În România, Ziua Eroilor este sărbătoare națională în România pentru comemorarea bărbaților și femeilor care și-au pierdut viața pe fronturile de luptă.

Astfel, prin Decretul nr. 1913 din 4 mai 1920, s-a stabilit ca aceasta să fie sărbătorită în fiecare an cu prilejul zilei Înălțării Domnului, dată reconfirmată prin Legea pentru cinstirea memoriei eroilor căzuți.

Această zi a fost marcată pe data de 25 mai 2023, la Jibou, fiind organizată în centrul orașului.

La eveniment au participat primarul Dan Ghiurco, împreună cu viceprimarul Vlad Pașcalău și reprezentanți ai cultelor religioase dar și de un cor de copii îndrumați de profesoara Georgiana Marinescu.

În cadrul acestor manifestări au fost rostite simbolic nume ale eroilor poporului român căzuţi la datorie în războaiele purtate de Armata României sau în misiuni executate în teatrele de operaţii.

În toate lăcaşele de cult au bătut clopotele la ora 12,00, iar în instituţiile publice şi unităţile de învăţământ au păstrat un moment de reculegere în semn de omagiu pentru eroii patriei.

🙏 Hristos S-a Înălțat!🙏 Înălţarea Domnului Iisus Hristos să vă aducă linişte în suflet, multă bucurie, sănătate, înțelegere şi speranța de mai bine! Tot în această zi, îi pomenim pe toți eroii, ostașii și luptătorii români care au căzut pe câmpul de luptă, lagăre și închisori pentru credință, dreptate, întregirea neamului și apărarea țării. Glorie eroilor neamului românesc!🙏🇷🇴”, a transmis Dan Ghiurco – primarul orașului Jibou

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate