Connect with us

Oina

Echipele de oină din Hida, printre cele mai bune din ţară

În judeţ, echipele de oină ale Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” din Hida fac legea, reuşind să câştige locul 1 de fiecare dată. Ajung la turneul final atât băieţii, cât şi fetele, acolo unde se duelează de la egal la egal cu cele mai bune echipe din ţară


Oina este sportul naţional al României şi sportul care este foarte iubit în comuna Hida, iar echipele Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” au performanţe notabile an de an. Pentru al doilea an consecutiv, nu mai puţin de patru echipe a calificat liceul din Hida la fazele naţionale din cadrul Olimpiadei Naţionale a Sportului Şcolar. Echipa fetelor de gimnaziu, de liceu, dar şi a băieţilor de gimnaziu şi liceu au ajuns la turneul final, după ce în judeţ au dominat competiţia.

La finele săptămânii trecute au avut loc şi turneele finale destinate echipelor de liceu. Competiţia băieţilor a avut loc la Dej, în timp ce fetele s-au deplasat la Râmnicu Sărat.

Echipele din Hida s-au luptat cu cele mai bune echipe din ţară şi au reuşit să facă o figură frumoasă, chiar dacă evoluţiilor lor nu au fost încununate cu medalii.

Băieţii pregătiţi de prof. Ciprian Mitrea au terminat pe locul 5 la turneul final de la Dej, acolo unde au beneficiat şi de o “galerie” superbă.

Fetele, care au fost însoţite de prof. Dan Aluaş, au încheiat pe locul 6, însă, sunt evoluţii care merită apreciate, având în vedere că echipele din Hida se află în topul celor mai bune echipe de oină din ţară.

La final de săptămână sunt programate turnele finale la gimnaziu. Fetele se vor deplasa la Mioveni, în timp ce competiţia băieţilor va avea loc la Olteniţa.

Pe această cale urăm mult succes echipelor Liceului Tehnologic “Liviu Rebreanu” din Hida.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Oina