Connect with us

Actualitate

La Valcău de Jos se construieşte un centru comunitar integrat

Cu fonduri europene, în comună urmează să fie construită o clădire nouă, în curtea actualului dispensar medical, cu mai multe cabinet medicale. Investiţia se ridică la suma de 200.000 de euro, finanţarea fiind obţinută prin PNRR


După ceea ce s-a întâmplat în ultimii ani au început să apară tot felul de oportunităţi pentru înfiinţarea unor centre comunitare integrate care să găduiască diverse cabinete medicale cu aparatură de ultimă generaţie. Fie că vorbim de POR, fonduri guvernamentale sau PNRR, UAT-urile au avut la îndemână surse bune de finanţare, tot ce trebuiau să facă era să întocmească un proiect de finanţare.

Prompt, ca de obicei, Ioan Roşan – primarul comunei Valcău de Jos, nu a stat prea mult pe gânduri, iar alături de echipa sa din Primărie a întocmit un astfel de proiect pe care l-a depus la PNRR.

Comuna Valcău de Jos a fost cuprinsă pentru finanţare, iar în această lună, Ioan Roşan urmează să se deplaseze la Bucureşti pentru a semna contractul de finanţare.

Centrul comunitar integrat va fi amplasat în curtea actualului dispensar medical. O să fie o clădire nouă, care va găzdui mai multe cabinete medicale.

Investiţia se ridică la suma de 200.000 de euro, din care 140.000 de euro vor fi folosiţi pentru construcţia clădirii, în timp ce 60.000 de eruo vor fi folosiţi pentru dotările cu aparatura necesară. În plus, va fi achiziţionat şi un autovehicul electric pentru deplasarea  la domiciliul bolnavilor din comună.

“Este o investiţie foarte utilă pentru că actuala clădire a dispensarului este destul de veche. O să fie o clădire nouă, modernă, cu mai multe cabinete medicale”, ne-a declarat Ioan Roşan – primarul comunei Valcău de Jos.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Actualitate