Connect with us

BOX

Diana Tănăsescu: “Visul meu este să câştig o medalie olimpică”

Pugilista de la CSM Zalău a devenit vicecampioană europeană la Erevan, fiind primul pugilist din Sălaj care are două medalii europene. După bronzul de la juniori şi argintul de la tineret, Diana speră la aur anul viitor, însă, visul său, este o medalie olimpică


Diana Tănăsescu a devenit vicecampioană europeană şi a intrat în istoria boxului sălăjean ca fiind singurul sportiv care a câştigat două medalii europene. Ambiţioasă şi determinată, sportiva pregătită de Adrian Popuţea a reuşit o performanţă uriaşă pentru sportul din judeţul Sălaj, performanţă cu care se mândreşte toată ţara, dar în special comunitatea din Şimleu Silvaniei, pentru că de acolo vine Diana Tănăsescu.

Pentru performanţa obţinută, Diana a fost premiată şi de către autorităţile din Şimleu Silvaniei, într-o conferinţă de presă ce a avut loc la sediul Primăriei din oraş. La eveniment au participat, alături de Diana şi antrenorul său – Adrian Popuţea, Silviu Mureşan – directorul CSM Zalău, Puiu Ştreang, Ioan Dragoş (antrenor CSM Zalău), mama Dianei şi, bineînţeles, Mihai Cristian Lazar – primarul oraşului Şimleu Silvaniei.

La intrarea în Primărie, Diana Tănăsescu a avut parte şi de o surpriză frumoasă, iar pe scările ce duc în sala de conferinţe, colegii săi au format un “coridor” pe care Diana a fost invitată să păşească în aplauzele prietenilor ei. Sus era aşteptată de primarul oraşului.

“Diana a reuşit un rezultat memorabil deşi nu este la vârsta maximă la categoria ei, astfel că avem toate premisele care anul viitor să avem alături de noi o campioană cu medalia de aur la gât. Un sportiv de talia ei, ca să aducă o astfel de medalie, vine la pachet cu luni întregi de sacrificiu, iar acest tip de sacrificiu nu o să poată fi niciodată răsplătit îndeajuns. Ce am făcut noi astăzi este o chestiune simbolică, pentru că sunt conştient că rezultatul Dianei nu poate fi măsurat nici într-o diplomă şi nici în alte premii. Marele ei rezultat este iubirea pe care întreaga comunitate o poartă şi încercăm să fim alături de ea în fiecare clipă şi atunci când îi este mai greu, să ştie că în spatele ei se află tot Şimleul care o susţine şi o încurajează să meargă mai departe”, a spus primarul Mihai Cristian Lazar.

Silviu Mureşan – director CSM Zalău: “Anul viitor sperăm la titlul european”

Pugilista de la CSM Zalău a reuşit o performanţă deosebită la Erevan. Silviu Mureşan – directorul clubului a ţinut să o felicite pe Diana pentru performanţa sa şi având în vedere experienţa acumulată la ultimele două Europene, anul viitor, directorul de la CSM Zalău are aşteptări măreţe.

“Diana a reuşit o performanţă foarte bună şi pe viitor ne dorim chiar să ridicăm ştacheta şi anul viitor putem da dovadă de maturitate şi să sperăm la titlul european. N-am fost departe nici anul acesta. Este o performanţă extraordinară pentru boxul naţional”, a declarat Silviu Mureşan.

Adrian Popuţea: “Diana este cel mai bun pugilist sălăjean al tuturor timpurilor”

Adrian Popuţea este antrenorul Dianei Tănăsescu şi cel care a crezut încă din prima clipă în potenţialul tinerei.

“Munca unui antrenor este precum munca unui profesor. La fel cum un profesor este ca o lumânare care se topeşte ca să îi ilumineze pe ceilalţi, aşa şi antrenorul se topeşte, se sacrifică pentru ca sportivul pe care-l pregăteşte să exceleze şi să strălucească. Asta a făcut şi domnul Popuţea şi în semn de apreciere îi acordăm o diplomă de excelenţă”, sunt cuvintele cu care primarul Mihai Cristian Lazar l-a prezentat pe antrenorul Dianei, Adrian Popuţea.

Când a venit momentul să vorbească despre performanţa reuşită de eleva sa, Adrian Popuţea a devenit emoţionat şi chiar a recunoscut că a lăcrimat în momentul în care Diana a cucerit medalia de argint.

 “În primul rând vreau să reamintesc că vorbim despre un sport olimpic, un sport puternic. Din punctul meu de vedere, Diana este cel mai bun pugilist sălăjean al tuturor timpurilor.Însă, Europenele sunt doar un pas în ceea ce ne-am propus. Ne-am înţeles în urmă cu trei-patru ani să mergem la Los Angeles la Olimpiadă. Diana este o domnişoară în vârstă de doar 16 ani şi un merit major în dezvoltarea ei îl are mama sa căreia vreau să-i mulţumesc că a fost tot timpul alături de noi. Urmează o perioadă de recuperare pentru Diana, după care vrem să câştigăm Cupa României peste două săptămâni”, a menţionat Adrian Popuţea.

Diana Tănăsescu: “Sper să ajung la Olimpiada din Los Angeles”

Ulterior, edilul i-a înmânat Dianei o diplomă de excelenţă, un premiu în bani, un buchet de flori, dar şi renumita şampanie din oraş, pentru ca momentul să fie sărbătorit aşa cum se cuvine. A fost premiat şi antrenorul Adrian Popuţea pentru munca sa depusă în dezvoltarea sportivei, acesta primind din partea autorităţilor locale o diplomă de excelenţă şi renumita şampanie şimleuană.

“Pentru mine înseamnă foarte mult că am reuşit ceea ce nu au reuşit alţi sportivi din Sălaj înainte. Visul meu este să câştig o medalie olimpică şi sper să ajung şi să reuşesc asta la Jocurile Olimpice de la Los Angeles din 2028. Trăiesc foarte bucuroasă că am reuşit şi în acest an să aduc acasă o medalie europeană”

Diana Tănăsescu – vicecampioană europeană la box

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in BOX