Connect with us

FOTBAL

EXCLUSIV: FC Silvania, neprogramată pentru jocul cu ALRO Slatina!

Gruparea de sub Măgură a fost neprogramată din cauza unor datorii pe care Someşul Satu Mare – formaţia de la care a cesionat locul – le avea către Gloria Bistriţa.

 

Lovitură de teatru sub Măgură. Ca şi cum ghinioanele din acest tur nu ar fi fost suficiente, FC Silvania se vede lovită în plin de o decizie a Federaţiai Române de Fotbal, care a hotărât neprogramarea partidei din ultima etapă a turului, cu ALRO Slatina!

La mijloc este o datorie pe care Someşul Satu Mare ao are către Gloria Bistriţa. Cum formaţia şimleuană a cesionat locul de la gruparea sătmăreană, în vara anului 2008, somaţia deplată pentru datoria Someşului  s-a îndreptat acum către FC Silvania.

Datorii de 25.000 euro către Gloria Bistriţa

 

Mărul discordiei îl reprezintă o datorie pe care Someşul Satu Mare o are faţă de Gloria Bistriţa, din urmă cu câţiva ani. În vara anului 2008, când CS FC Silvania Şimleu Silvaniei SA a cesionat locul de la Someşul Satu Mare, oficialii echipei sătmărene au prezentat o adresă primită de la FRF, cum că Someşul nu avea la acea dată niciun litigiu.

Ulterior, Gloria Bistriţa a solicitat achitarea unei datorii de 2.500 de euro. Cum Someşul Satu Mare nu mai exista pe harta fotbalului, obligaţiunea financiară s-a îndreptat către gruparea de sub Măgură, care astfel s-a trezit peste noapte cu o datorie de aproape 1.1 miliarde lei vechi.

Conducerea Silvaniei a primit mai multe înştiinţări de plată, dar preşedintele Ioan Gurzău a refuzat să plătească, motivând că această datorie nu aparţine Şimleului.

"Chiar acum am în faţă o adresă primită de la FRF, în luna iulie 2008, în care se specifica faptul că Someşul nu are litigii cu nimeni. Am făcut atunci o adresă către Compartimentul Juridic al Federaţiei şi am primit acelaşi răspuns. De aceea, această măsură nu are nicio acoperire", a precizat preşedintele Ioan Gurzău. Trebuie remarcat, însă, faptul că CNSL (Comisia Naţională de Soluţionare a Litigiillor) a hotărât că FC Silvania este datoare faţă de Gloria Bistriţa încă de la şedinţa din 13 iulie 2010!

 

În altă ordine de idei, FRF a mai luat azi o decizie surprinzătoare, programând echipa Unirea Alba Iulia, care avea o datorie de 50.000 de euro. Fosta prim-divizionară a plătit o rată de 10.000 de euro din datorie, primind clemenţă din partea Federaţiei, ceea ce nu s-a întâmplat şi în cazul Silvaniei!

loading...
loading...
Loading...
6 Comments

6 Comments

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

More in FOTBAL