Connect with us

Social

Elevii de clasa a VIII-a au simulat Evaluarea Naţională la matematică, limba şi literatura română, dar şi limba și literatura maternă

În această săpămână, au început probele scrise din cadrul Simulării Evaluării Naţionale pentru absolvenţii clasei a VIII-a, în anul școlar 2022 – 2023, la disciplinele matematică, limba şi literatura română, dar şi limba și literatura maternă. Rezultatele vor fi comunicate în data de 29 martie

Luni, 20 martie 2023, s-a desfăşurat proba scrisă la Limba şi literatura română. Dintre cei 2113 elevi înscriși în judeţul Sălaj, au fost prezenți 1896 elevi, înregistrându-se un număr de 217 absenți. Nu au fost incidente.

Mai apoi, marţi, 21 martie, s-a desfăşurat proba scrisă la matematică. În Sălaj, au fost prezenți 1.874 elevi din 2113 înscriși, înregistrându-se un număr de 239 absenți. Nu au fost incidente.

În fine, miercuri, 22 martie, s-a desfăşurat ultima proba scrisă din cadrul Simulării Evaluării Naţionale este vorba de proba la Limba și literatura maternă. Au fost prezenți 402 elevi din 428 înscriși, înregistrându-se un număr de 26 absenți. Nu au existat incidente.

Conform Biroului de presă al Inspectoratului Școlar Județean Sălaj, rezultatele la Simularea Evaluării Naționale 2023 vor fi comunicate în data de 29 martie 2023. Acestea vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, prin discuții individuale cu elevii, dezbateri la nivelul clasei, ședințe cu părinții, precum și la nivelul consiliului profesoral, în vederea adoptării unor măsuri pentru îmbunătățirea performanțelor școlare.

Notele obținute la simulările naționale nu se trec în catalog. Prin excepție, la solicitarea scrisă a elevului, notele obținute la simulările naționale pot fi trecute în catalog.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social