Connect with us

Social

22 Martie – Ziua Mondială a Apei. În Sălaj, cea mai mare acumulare de apă este cea de la Vârşolţ

Ziua Mondială a Apei este un eveniment anual al Organizației Națiunilor Unite care se concentrează pe importanța apei potabile, iar tema centrală din acest an o reprezintă modalitatea în care apa este valorizată. În Sălaj, cea mai mare acumulare de apă este cea de la Vârşolţ, cu un volum brut de circa 40 de milioane de metri cubi, ce asigură apa potabilă pentru localităţile Zalău şi Şimleu Silvaniei


Ziua mondială a apei (World Water Day) se marchează anual la 22 martie, fiind adoptată de Conferinţa Naţiunilor Unite asupra mediului înconjurător de la Rio de Janeiro (rezoluţia 47/193), de la 22 decembrie 1992.

Anul acesta, Ziua Mondială a Apei, desfășurată sub sloganul „Fă schimbarea pe care tu ți-ai dori să o vezi în lume! Fiecare picătură/gest contează!”, vizează promovarea dezbaterilor și a informațiilor legate de criza apei și a salubrității acesteia, de atitudinea și soluțiile pe care trebuie să le adoptăm pentru a preveni sau a atenua efectele, în special asupra popoarelor mai puțin dezvoltate.

În Sălaj, cea mai mare acumulare de apă este cea de la Vârşolţ, cu un volum brut de circa 40 de milioane de metri cubi, ce asigură apa potabilă pentru localităţile Zalău şi Şimleu Silvaniei.

De asemenea, judeţul este străbătut de unul din cele mai importante râuri ale României – Someş (cursul mijlociu), înconjurat de o arie de protecție specială avifaunistică.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social