Connect with us

FOTBAL

SCM Zalău a fost surclasată la Satu Mare

După o primă repriză slabă din partea ambelor echipe, zălăuanii au început mai bine partea secundă şi au fost mai periculoşi. Doar că, noi am fost cu ocaziile, în timp ce sătmărenii au fost cu golurile. Echilibrul s-a rupt în minutul 63, când SCM a rămas în inferioritate numerică. S-a terminat 5 – 0 pentru CSM. Totuşi, Zalăul mai păstrează şanse de calificare în play-off, având în vedere că şi Lotus Băile Felix a pierdut la Gloria Bistriţa


SCM Zalău a început anul excelent şi în prima etapă din retur a avut o revenire de senzaţie cu Gloria Bistriţa şi a obţinut o victorie importantă care a ridicat moralul echipei pentru jocul de azi, cu CSM Satu Mare. Era un meci dificil, iar până acum, nicio echipă nu a reuşit să câştige la Satu Mare, echipa lui Tiberiu Csik având 7 victorii şi un singur egal. Azi, sătmărenii aveau să obţină a opta victorie pe teren propriu, şi aveau să o facă într-un mare fel…

După clasicele minute de tatonare, Zalăul a avut prima ocazie, după ce Culda a scos o minge pe 16 m la Alexandru Negrean, dar şutul acestuia a trecut pe lângă (’10).

Golgheter în amicale, Stefan Nikolic nu a mai găsit drumul spre gol

La un minut distanţă, sătmărenii au beneficiat de o lovitură de la colţul terenului, mingea a fost respinsă până la Adrian Micaş, iar sălăjeanul a deschis scorul cu un şut puternic de la aproximativ 25 de metri. În minutul 27, Stefan Nikolic a fost aproape de egalare, dar lovitura sa de cap din 8 m a trecut peste poartă.

Însă, din nou, după ocazia Zalăului, la scurt timp, Ciprian Brata a pasat excelent peste apărarea Zalăului, mingea a ajuns la Hernando, care a dublat avantajul gazdelor cu un şut din 10 m. De remarcat este faptul că sătmărenii au optat pentru această tactică pentru tot jocul, alegând pasa lungă, direct pe atacant.

Fază controversată în minutul 52. Zălăuanii au solicitat un gol

După revenirea de la cabine, SCM Zalău a dominat jocul şi Sebastian Culda a avut un şut periculos (’48), dar portarul sătmărean a respins de lângă bară.

A urmat o fază controversată, după ce zălăuanii au solicitat gol în minutul 52, însă, arbitrul a considerat că mingea nu a trecut cu toată circumferinţa.

Alex Cherecheș, eliminat în minutul 63

Zalăul a mai avut o oportunitate bună de a reveni în joc, după care, situaţia s-a complicat, având în vedere că Alex Cherecheş a fost eliminat în minutul 63. Chiar şi aşa, SCM a continuat să atace, iar gazdele aveau să majoreze diferenţa în urma unui contraatac. Hernando a marcat pentru 3 – 0, iar după două minute, jucătorul avea să realizeze hattrick-ul, marcând pentru 4 – 0.

SCM Zalău era KO, însă, după doar câteva minute, Sandor Suveg a scăpat singur cu Leo Mureşan şi a marcat cu un şut plasat, stabilind scorul final. S-a terminat 5 – 0, un scor poate prea drastic pentru ce s-a jucat.

SCM Zalău rămâne încă cu șanse la play-off

Una peste alta, SCM Zalău mai păstrează şanse la calificarea în play-off, dacă în ultima etapă va câştiga pe teren propriu cu FC Bihor, iar Lotus Băile Felix nu obţine mai mult de un punct din confruntarea cu CSM Satu Mare. În momentul de faţă, SCM Zalău şi Lotus Băile Felix sunt la egalitate de puncte, 27, după ce bihorenii au pierdut ieri la Bistriţa.

CSM Satu Mare – SCM Zalău 5 – 0 (2 – 0)

Au marcat: Adrian Micaş (’11), Rodrigo Hernando (’32, 72 şi 74) şi Sandor Suveg (81)

CSM Satu Mare: Iulian Anca-Trip – Rodrigo Hernando, Alex Negrea, Mihăiţă Mureşan, Ciprian Brata (cpt.), Ionuţ Gorbă, Adrian Micaş, Zsiga Ervin, Adrian Bura, Alexandru Mărieş şi Sandor Suveg. Rezerve: Rareş Oşan – Adrian Ciul, Levente Bara, Cătălin Vaida, Răzvan Prodan, Gueye Mansour, Raul Ziman şi Denis Baior. Antrenor: Tiberiu Csik

SCM Zalău: Leo Mureşan – Florinel Pop (’77 Ionuţ Paşcu), Maxim Focşa, Andrei Bobaru, Alex Cherecheş, Cosmin Meşter (’58 Bogdan Minteuan), Alex Mare (’65 Tudor Man), Alex Negrean, Vadim Calugher (’58 Andrei Banyoi), Sebastian Culda – cpt. (’77 Marius Leitan) şi Stefan Nikolic. Rezerve: Bogdan Miron – Luigi Pop, Raul Stanciu şi Adrian Şter. Antrenor: Cristian Lupuţ

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL