Connect with us

Social

În România, de ce nu? Un sălăjean uluit – “Azi am înființat o companie aici în Kazahstan. Totul a durat 20 minute!!!”

Aflat în Kazahstan cu afaceri, directorul comercial de la SIMEX Şimleu Silvaniei a avut parte de o mare surpriză, dar care în ţara noastră ar fi o utopie – A înfiinţat acolo o firmă în doar 20 de minute

Devenit cel mai important producător de mobilă românească pe piaţa din Estul Europei, brandul SIMEX exportă mobilă din lemn masiv în întreaga Europa, chiar şi în Asia. De ani buni, Simex Şimleu are o desfacere bună în special în Europa de Est, în Rusia şi fostele republici URSS, cum ar fi Ucraina, Kazahstan, Belarus, Uzbekistan, Turkmenistan, Georgia, Azerbaidjan, Armenia sau Ţările Baltice. Nu degeaba se spune că fiecare copil sovietic a fost «conceput» într-un pat cu eticheta “Made in Romania”!…

În zilele trecute, Gabriel Antoniu Lavrincic – directorul comercial SIMEX – s-a aflat cu treabă în Kazahstan (țară transcontinentală, care se află în Asia Centrală, având şi un petic de teritoriu în Europa). Sălăjeanul urma să înfiinţeze acolo şi o firmă. Ştiind cât de mare e birocrația în ţara noastră, directorul comercial de la SIMEX credea că va pierde ceva zile pe acolo… Surprinzător, însă, Gabriel Antoniu Lavrincic a reuşit să înfiinţeze o companie în doar 20 de MINUTE!?!

“Azi am înființat o companie aici în Kazahstan. Totul a durat 20 minute!!!! Am depus documentele corespunzătoare la 2 instituții unde am întâlnit mulți oameni de afaceri străini: americani, englezi, nemți, francezi, elvețieni, austrieci, chinezi, indieni…..

Elvețianul își dădea amical palme peste cap jubilând cu mirare și satisfacție, spunând că nici la ei în Elveția nu există așa ceva: să înființezi o firmă în 20 minute…. 

Kazahii spun despre americani, respectiv occidentali, că sunt niște șmecheri internaționali cu caracter neocolonialist, care spun multe, fac puține și au pretenția să primească mult și nemeritat din afacerile derulate pe teritoriul Kazahstanului….

Tocmai de asta, în general, kazahii preferă parteneriatele cu țările din Europa de Est despre care spun că, est-europenii sunt oameni cu care se poate discuta “de la egal la egal”…… adică est-europenii nu îi privesc “de sus”….. 

Kazahstanul este o țara bogată cu foarte multe oportunități, prin urmare statul kazah duce o politică prolifică și favorabilă pentru atragerea investitorilor din lumea întreagă. 

Oferim asistență gratuită tuturor românilor interesați să facă afaceri/ să investească în Republica Kazahstan. Mulțumiri juristului nostru kazah, dl. avocat Kanat Momynovich Alekparov”, spune sălăjeanul Gabriel Antoniu Lavrincic.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social