Connect with us

FOTBAL

Două decenii de la ultima promovare a echipei FC Armătura în Divizia B

Acest moment important pentru fotbalul din Sălaj se doreşte a fi punctat aşa cum se cuvine, printr-o reîntâlnire a “actorilor” care, în sezonul 2002 – 2003, au adus multă bucurie în rândul microbiştilor de la poalele Meseşului, dar şi printr-un meci de gală ce ar urma să aibă loc pe Stadionul Municipal Zalău

Iubitorii “sportului rege” de la poalele Meseşului se află şi acum în aşteptarea clipelor frumoase de pe Stadionul Municipal, atunci când echipa Zalăului evolua cu succes în liga secundă.

Până să o vedem şi pe SCM Zalău în Liga a II-a, vom putea să ne reîntâlnim cu jucătorii, antrenorii şi conducătorii echipei FC Armătura Zalău, care în sezonul 2002 – 2003 promova după mulţi ani în Divizia B.

La iniţiativa directorului sportiv al clubului – Birtalan Attila -, FC Armătura se reîntâlneşte în această vară pentru a sărbători două zeci de ani de la promovare.

O astfel de întâlnire a avut loc şi la 10 ani de la promovare, dar acum se doreşte organizarea unui eveniment mai mare. Astfel, la acest moment festiv vor fi invitaţi toţi jucătorii, antrenorii şi conducătorii echipei FC Armătura, care în vara anului 2003 au pus umărul la promovarea în Divizia B, dar şi cei care au îmbrăcat tricoul roş-negru în cele două sezoane, în care zălăuanii au activat în eşalonul secund.

Mai mult, pe Stadionul Municipal ar putea fi organizat şi un meci de gală între FC Armătura şi una dintre echipele cu care sălăjenii s-au duelat în acea perioadă, în calcul fiind luate formaţiilor UTA Arad, „U” Cluj sau FC Bihor. Momentul festiv va avea loc la finalul lunii mai sau la începutul lunii iunie, în funcţie de programul invitaţilor.

Cap pe listă va fi Leo Grozavu, antrenorul cu care Zalăul a realizat cele mai notabile rezultate din ultimele două decenii, dar care în ultimii ani s-a aflat pe banca tehnică a mai multor echipe de prima ligă, precum  Sepsi Sfântu Gheorghe, FC Botoşani sau Gaz Metan Mediaş. Nu va lipsi Florin Mureşan – tehnicianul cu care roş-negrii au reuşit fantastica promovare.

Pe lista jucătorilor aşteptaţi se află fotbalişti care de-a lungul anilor au făcut performanţă în ligile superioare, unii dintre ei chiar pe prima scenă a fotbalului românesc, precum Bogdan Unguruşan (“U” Cluj, Pandurii Tg. Jiu şi FC Botoşani), Gabriel Vaşvari (FC Botoşani, Sepsi OSK Sf. Gheorghe şi ACS Poli Timişoara), Alin Chibulcutean (Gloria Bistriţa şi Pandurii Tg. Jiu), Cosmin Sabou (Gaz Metan Mediaş), Lucian Zoicaş (Pandurii Tg. Jiu), Claudiu Cornaci (Dinamo Bucureşti, FC Argeş şi FC Inter Sibiu) sau Cristian Oros (FC Oneşti). Dintre toţi aceştia, unul singur mai activează şi acum în fotbalul de performanţă – zălăuanul Gabriel Vaşvari, care în acest moment se bate la promovarea în Liga I cu ACS Poli Iaşi.

La eveniment i-am putea reîntâlni şi pe sălăjenii care au jucat în acea perioadă pentru FC Armătura, începând cu portarii Adrian Noţigan şi Vasile Marian, continuând cu Alexandru „Duţu” Pop, Claudiu Cornaci, Cosmin Cozma, Marius Muntean, Cosmin Sabou, Marius Cozma, Cristian Oros sau Adrian Fărcaş.

În zilele următoare, organizatorii se vor întâlni cu primarul municipiului, Ionel Ciunt, pentru a realiza şi un parteneriat cu Primăria municipiului Zalău.

Mai multe pe acest subiect în ediţia ziarului Sportul Sălăjean de miercuri, 15 martie.

Rândul de sus: Petru Săraz, Sergiu Lonca, Adrian Noțigan, Ovidiu Suciu și Alin Chibulcutean

Rândul din mijloc: Pavel Bogdan (maseur), Ardelean Zoltan (antrenor secund), Laurențiu Mândru, Cristian Vesa, Marius Muntean, Alexandru Pop, Cristian Mureșan, Ciprian Hădade, Florin Mureșan (antrenor principal) și Birtalan Attila (director sportiv)

Rândul dejos: Grigore Molnar, Lucian Zoicaș, Cosmin Sabău, Cristian Oros, Marius Cozma și Marian Ignat

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL