Connect with us

Social

Proiect de suflet în valoare de 1 milion de euro, din fonduri europene – Cantina socială de la Hereclean prinde contur

Investiţia gândită de autorităţile locale pentru ajutorarea persoanelor nevoiaşe din comună se derulează într-un ritm accelerat, astfel că proiectul de un milion de euro finanţat prin fonduri europene s-ar putea finaliza în acest an!

Din fonduri europene, la Hereclean se construieşte o cantină socială. Este un proiect de suflet, un proiect pentru oamenii nevoiaşi din comunitate. Valoarea investiţiei este de un milion de euro cu finanţare din fonduri europene. Proiectul a fost câştigat prin Grupul de Acţiune Locală (GAL) Tövishát, din care fac parte 11 comune din judeţele Sălaj şi Satu Mare.

Mai întâi, a fost achiziţionat un teren de 3.500 de metri pătraţi, undeva în apropiere de sediul Primăriei.

În toamna anului trecut au început lucrările, care avansează într-un ritm accelerat, clădirea aflându-se deja “în roşu”.

Ca urmare, până la finalul anului, cantina socială ar putea fi dată în folosinţă. Aici, oamenii nevoiaşi din comună vor putea primi o masă caldă.

Un alt aspect pozitiv este faptul că aici vor fi create şi câteva locuri de muncă noi, deoarece în cadrul proiectului vor fi angajate cinci persoane – doi bucătari, un ajutor de bucătar, un şofer şi o persoană care se va ocupa de întreţinere.

În plus, funcţionarea cantinei sociale va fi asigurată tot din fonduri europene.

“Cantina socială din centrul comunal este un proiect de suflet pentru ajutorarea oamenilor nevoiaşi din comunitate. Considerăm că această investiţie este foarte utilă  şi va aduce multe avantaje pentru comuna noastră. Pe lângă acea masă caldă care se va oferi în fiecare zi, proiectul european va genera şi locuri de muncă”.

Dobrai Francisc – primarul comunei Hereclean

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social