Connect with us

Social

La Cehu Silvaniei, taxele şi impozitele pot fi plătite online 

Un serviciu extrem de util pentru locuitori a fost implementat la Cehu Silvaniei, acolo unde Primăria oraşului a câştigat un proiect european în valoare de 200.000 de euro. Astfel, de la începutul acestui an, cetăţenii din oraş şi din cele patru sate aparţinătoare îşi pot plăti taxele şi impozitele online

Tehnologia avansează, iar omul încearcă să ţină pasul. Una dintre facilităţile de care tot mai mulţi români beneficiează în ultima perioadă este posibilitatea de a-şi plăti online taxele şi impozitele către stat.

Şi în judeţul Sălaj, tot mai multe administraţii publice locale au implementat acest sistem de plăţi, iar pe această listă regăsim oraşele Zalău, Şimleu Silvaniei, Jibou şi Cehu Silvaniei, dar şi în comunele Almaşu, Crasna, Cuzăplac, Fildu de Jos, Gâlgău, Mirşid, Românaşi şi Rus.

La Cehu Silvaniei, sistemul a devenit funcţional de la începutul acestui an. Primăria oraşului a câştigat un proiect european în valoare de 200.000 de euro, prin care a fost implementat un sistem cu ajutorul căruia locuitorii oraşului, dar şi cei din satele aparţinătoare – Motiş, Nadiş, Ulciug şi Horoatu Cehului -, îşi pot plăti obligaţiile online.

Astfel, cetăţenii nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze la Primărie şi să stea la coadă pentru a plăti impozite şi taxe locale. Obligaţiile se pot plăti acum online prin aplicaţia mobilă Ghişeul.ro.

Prin această aplicaţie se pot plăti impozite şi taxe stabilite de instituţiile publice înrolate în sistem, precum şi amenzi contravenţionale cu deducerile aferente plăţii în 15 zile calendaristice.

De asemenea, pot fi efectuate plăţi aferente prestării oricărui serviciu public, inclusiv oricărui serviciu comunitar de utilitate publică, precum şi orice plăţi aflate în legătură, directă sau indirectă, cu prestarea respectivului serviciu public.

De precizat că plata cu cardul prin această aplicaţie nu are comisioane, iar plăţile se pot achita şi parţial. Aplicaţia Ghişeul.ro este disponibilă 7 zile din 7 şi 24 ore din 24!

Acest sistem de plăţi, util pentru cetăţeni, a fost finalizat în decembrie 2022. Din acest an, locuitorii UAT Cehu Silvaniei îşi pot plăti taxele locale şi impozitele în mediul online. Este vorba de o facilitate pe care autorităţile locale a dorit să o ofere cetăţenilor. Proiectul  a fost finanţat din fonduri europene”, a declarat Bálint Ervin – primarul oraşului Cehu Silvaniei, pentru ziarul Știrile din Sălaj.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social