Connect with us

HANDBAL

FOTO. HCS Dinamyc Zalău a ratat la “mustaţă” calificarea la turneul semifinal

Sâmbătă şi duminică, la Sala Sporturilor şi în sala de sport de la LPS “Avram Iancu” a avut loc Euroregiunea din cadrul Campionatul Naţional de Juniori IV, în organizarea clubului zălăuan. A fost un turneu spectaculos, cu multe emoţii şi la care băieţii de la Dinamyc Zalău s-au descurcat excelent, reuşind să încheie competiţia pe locul 5, ratând la “mustaţă” calificarea, având în vedere că doar primele 4 clasate s-au calificat


Handbal Club Dinamyc Zalău este un club de handbal masculin care a luat fiinţă recent. Adriana Ştefănescu este antrenoarea clubului şi persoana care se implică activ pentru ca tinerii din judeţ, şi chiar copiii să poată învăţa tainele handbalului. Este primul club de handbal masculin din Sălaj, judeţul nostru fiind renumit pentru handbalul feminin.

Una peste alta, HCS Dinamyc Zalău participă în Campionatele Naţionale de Juniori I şi Juniori II, însă, sunt foarte mulţi copii legitimaţi şi la grupe de vârstă mai mici. Prin urmare, clubul participă şi în Campionatul Naţional de Juniori IV, acest fiind împărţit pe regiuni de câte şase judeţe, în prima fază.

Euroregiunea din care fac parte judeţele Sălaj, Cluj, Maramureş, Satu Mare, Bihor şi Bistriţa-Năsăud a fost organizată ÎN PREMIERĂ în Zalău în weekend-ul trecut. În ciuda unor echipe cu tradiţie din această parte de ţară, HCS Dinamyc a reuşit să obţină organizarea acestui turneu foarte important la această categorie de vârstă.

Competiţia a avut loc sâmbătă şi duminică, la Sala Sporturilor, respectiv în sala de sport a Liceului cu Program Sportiv “Avram Iancu” Zalău. Turneul a debutat sâmbătă dimineaţă, iar în deschiderea turneului, majoretele de la CS Alegria Zalău au pregătit un program artistic.

HCS Dinamyc Zalău a făcut parte din Grupa C, alături de AHC 2003 Aleşd şi Academia Minaur Baia Mare. În Grupa B s-au întrecut AH Csepreghi, Marta Baia Mare şi ACS KKS Cămin, iar Grupa A a fost formată de CS Fărcaşa, LPS Bistriţa, AHC Potaissa Turda şi Alpha Oradea.

Sâmbătă au avut loc meciurile din faza grupelor, în timp ce duminică au avut loc meciurile pentru stabilirea locuriloe 1 – 6. Primele patru clasate au obţinut calificarea la turneul semifinal.

Băieţii de la HCS Dinamyc Zalău au avut o comportare deosebită la acest turneu, iar dacă la ediţia de anul trecut s-au clasat abia pe locul 12, de această dată, băieţii Adrianei Ştefănescu s-au clasat pe locul 5.

Euroregiunea a fost câştigată de Potaissa Turda, podiumul fiind completat de CS Marta Baia Mare şi Minaur Baia Mare. A mai obţinut calificarea la turneul semifinal AH Csepreghi.  Pe locul 6 s-a clasat LPS Bistriţa.

Au arbitrat la acest turneu Florin Horincar, Marius Rus, Beatrice Roş, Alexia Suciu, Alexandru Boca, Alexandru Socaciu, Yaris Olaru.

Lot HCS Dinamyc Zalău: Dan Moldovan, David Ilieş, Mihaillis Găvrilă, Lucas Ştefănescu, Robert Breda, David Negrean, Tudor Milaş, Ianis Roman, Luis Pop, Daniel Deneş, Tokoly Kristof, Radu Ciutre, Tudor Ardelean, Luca Pecea, David Pop, Denis Perneş, Finias Roşan, Patrik Olaru şi Eric Bandi. Antrenor: Adriana Ştefănescu.


“Totul s-a desfăşurat bine şi am primit un feedback pozitiv din partea echipelor participante vizavi de organizarea turneului. Nivelul a fost unul destul de bun pentru această categorie de vârstă. Sunt foarte mulţumită de cum s-au descurcat băieţii. Suntem pe drumul cel bun, iar copiii cresc în valoare de la meci la meci. Pe această cale ţin să felicit toate echipele participante atât pentru joc, cât şi pentru fair-play-ul de care au dat dovadă”, ne-a declarat Adriana Ştefănescu.


loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL