Connect with us

HANDBAL

HC Zalău a făcut un meci mare în faţa campioanei Rapid Bucureşti!

Tânăra echipă a Zalăului a avut o prestaţie neaşteptat de bună în faţa campioanei României, pe care a condus-o pe tabelă mai bine de 40 de minute, având un avans chiar şi de 6 goluri! Din păcate, sălăjencele s-au pierdut cu firea spre final, mai ales după ce Gheorghe Tadici a primit cartonaş roşu şi a fost trimis în tribune, lăsându-şi astfel echipa la greu

Deja nu mai este o mirare faptul că HC Zalău joacă modest şi fără orizont. Acest lucru se reflectă clar şi în clasamentul din Liga Florilor, acolo unde formaţia condusă de Gheorghe Tadici ocupă poziţia 12, un loc de duce la baraj.

În această seară, însă, tânăra echipă a Zalăului chiar a făcut minuni pe parchetul Sălii Sporturilor “Gheorghe Tadici” în faţa uneia dintre cele mai puternice grupări din România. HC Zalău nu doar că a jucat minute bune de la egal la egal cu Rapidul din Giuleşti, ci chiar au existat momente în care Roberta Stamin şi compania au fost peste valorosul adversar de Liga Campionilor.

Iubitorii sportului de pe semicerc care au umplut tribunele, unii veniţi chiar şi din alte localităţi din Sălaj, au fost încântaţi de echipa Zalăului, care ne-a reamintit faptul că – cândva – handbalul de la poalele Meseşului era o forţă în România.

Multinaţionala de Giuleşti, surprinsă de tânăra echipă a Zalăului

Deşi aveau în faţă o multinaţională în care am regăsim jucătoare valoroase din străinătate şi mai multe internaţionale române, HC Zalău s-a aflat la cârma jocului mai bine de 40 de minute!

Campioana României a avut 1 – 0, 2 – 1 sau 3 – 2 pe tabela de marcaj, dar amfitrioanele şi-au surprins adversarul şi au întrat în avantaj. Prima dată în minutul 11 când sârboaica Emilija Lazic a înscris pentru 4 – 3. După un minut, o altă stranieră a Zalăului – Andriyana Naumenko – a dus scorul la 5 – 3, pentru ca aceeaşi ucraineancă să marcheze pentru 6 – 3 (min. 13)!

Florentina Moisin, gol de lângă careul propriu!

Aceasta nu a fost totul, deoarece Zalăul a prins curaj şi a reuşit să se distanţeze pe tabelă la 5 goluri (9 – 4, în minutul 17) şi chiar la 6 goluri în minutul 18 (scor 10 – 4), după reuşita de excepţie a pivotului Florentina Moisin, care a înscris chiar de lângă propriul careu, beneficiind – sigur – de faptul că poarta Rapidului era goală!

Giuleştencele erau în cozi! Danezul Kim Rasmussen – noul antrenor al Rapidului, a solicitat un time-out, iar indicaţiile sale au readus în viaţă echipa din capitală.

Astfel, în minutul 26, scorul era 11 – 9, pentru ca în ultimul minut al reprizei bucureştencele să se apropie la doar un gol (12 – 11).

Gheorghe Tadici a primit cartonaş, galben, roşu şi chiar albastru. Managerul Zalăului a fost trimis în tribune

După revenirea de la vestiare, tânăra echipă a Zalăului a reuşit să îşi continue jocul bun şi s-au distanţat din nou pe tabelă: 15 – 12 (min. 35) sau 16 – 13 (min. 37), după două reuşite ale proaspetei internaţionale – Roberta Stamin, cea care azi a făcut un meci foarte bun.

Încet-încet, campioana României s-a apropiat din nou pe tabelă, egalând la 16, în minutul 39. A urmat momentul lui Gheorghe Tadici, care şi-a avut meciul său cu arbitrii, pe care i-a făcut şi nesimţiţi.

În paranteză trebuie spus şi faptul că cei doi “fluieraşi” – clujenii Gabriel Badiu şi Ioan Barbu – care chiar au avut mai multe decizii anapoda, atât împotriva Rapidului, cât şi împotriva Zalăului. Ca urmare, Tadici a primit o eliminare de 2 minute, după ce în prima repriză primise un galben.

Partida era pe muchie de cuţit, cu un mic plus pentru sălăjence. În minutul 44, campioana a revenit din nou în avantaj pe tabelă – scor 18 – 19, după reuşita Sorinei Târcă.

Rapidul a accelerat şi s-a distanţat la trei goluri în minutul 46 (scor 18 – 21). Zalăul nu s-a lăsat şi s-a mobilizat pentru un final încins.

Din păcate, a venit un alt moment tensionat, în care Gheorghe Tadici a primit cartonaşul roşu şi chiar pe cel albastru, ceea ce înseamnă să arbitrii vor întocmi şi un raport suplimentar. Altfel spus, pe Tadici îl paşte o nouă suspendare.

Portarul Paula Teodorescu, gol din poartă în poartă, dar şi 11 intervenţii salvatoare

Fără tehnician pe bancă, gazdele şi-au mai pierdut din busolă şi nu au mai reuşit să mai intre în joc, astfel că elevele lui Kim Rasmussen s-au distanţat decisiv la 4 goluri (21 – 25, min. 56).

Până la final, Zalăul a marcat de două ori, ultima reuşită aparţinând portarului Paula Teodorescu, care a înscris din poartă în poartă. Chiar şi aşa, experimentatul goal-keeper a fost number one la echipa noastră, având nu mai puţin de 11 intervenţii, unele dintre ele extraordinare!

HC Zalău – CS Rapid Bucureşti 23 – 25 (12 – 11)

HC Zalău: Paula Teodorescu (11/36 – 1 gol), Andreea Popescu – Roberta Stamin (5), Andreea Mihart (5), Tatyana Prycop (3), Adriyana Naumenko (3), Toth Krisztina (2), Emilija Lazic (2), Bianca Berbece (1), Florentina Moisin (1), Andreea Mărginean, Gabriela Vrabie, Andreea Bujor, Ioana Bălăceanu şi Diana Nichitean. Antrenor: Gheorghe Tadici. Antrenor secund: Elena Tadici

CS Rapid Bucureşti: Denisa Şandru-Dedu (16/29), Ivana Kapitanovic (3/12), Diana Ciucă (0/1) – Lorena Ostase (4 goluri), Marta Lopez Herrero (4), Sorina Grozav (3), Jennifer Maria Gutierrez Bermejo (3), Estevana Polman (2), Eliza Buceschi (2), Dorina Korsos (2), Alicia Fernandez Fraga (2), Orlane Anila Kanor (1), Ainhoa Hernandez Serrador (1), Alexandra Badea (1), Gabriela Perianu şi Irene Espinola Perez. Antrenor: Kim Rasmussen

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in HANDBAL