Connect with us

TENIS

Bronz pentru CSM Zalău la Cupa României U15 la tenis de masă

Iarina Precup a reuşit să obţină prima medalie de când s-a transferat la CSM Zalău. Sportiva pregătită de Victor Puie a cucerit medalia de bronz la Cupa României U15, fiind prima medalie pentru CSM Zalău la această categorie de vârstă după o pauză de câţiva ani. Alexandra Comiati şi Camelia Chira au ajuns până în optimi, în timp ce Mara Viman a reuşit să iasă din grupe şi s-a oprit pe tabloul de 32


La finalul săptămânii trecute, la Complexul Olimpic “Sydney 2000” de la Izvorani a avut loc Cupa României la tenis de masă la categoriile de vârstă U19 şi U15. La această competiţie a fost prezentă şi o delegaţie sălăjeană de la Clubul Sportiv Municipal Zalău.

Antrenorul Victor Puie a deplasat un lot format din patru sportive. Este vorba despre Alexandra Comiati, Iarina Precup, Camelia Chira şi Mara Viman, toate fiind la categoriade vârstă U15. Primele trei sunt sportive de lot naţional şi care în această iarnă s-au pregătit la lot. Astfel, speranţele erau mari în tabăra zălăuană, iar Iarina Precup avea să confirme aşteptările.

Sportiva de la CSM Zalău a avut un parcurs de excepţie la competiţia U15, reuşind să câştige în cele din urmă medalia de bronz. Şi Camelia Chira s-a descurcat de minune şi a fost foarte aproape să câştige în faţa sportivei care avea să cucerească medalia de aur.

Comiati şi Viman au avut de asemenea o comportare bună.În faza grupelor, Camelia Chira a avut un parcurs aproape perfect, reuşind să obţină trei victorii, două cu 3 – 0 şi un succes cu 3 – 1. Şi Mara Viman a avut o comportare bună în grupe, reuşind să câştige două din trei meciuri disputate. Alexandra Comiati şi Iarina Precup au fost calificate direct pe tabloul principal.

Comiati a reuşit să treacă cu 3 – 1 de Balasz Boglarka, în timp ce Camelia Chira a trecut cu 3 – 2 de Daria Portase. Din păcate, parcursul Marei Viman s-a oprit pe tabloul de 32, după ce a fost eliminată de Alessia Băncianu.

În faza optimilor de finală s-au oprit Alexandra Comiati şi Camelia Chira, cea din urmă la capătul unui meci dramatic ce a durat mai bine de 30 de minute…

Camelia s-a duelat cu Florentina Boroica, sportivă de la Centrul Olimipic din Bistriţa. A fost un meci foarte spectaculos şi disputat, care a avut nevoie de set decisiv. Din păcate, sportiva din Bistriţa avea să se impună cu 14 – 12 în decisiv, iar până în finală nu a mai avut probleme.

În schimb, Iarina Precup a trecut fără probleme de adversarele din optimi şi sferturi şi s-a calificat în semifinalele competiţiei, acolo unde a dat peste Andreea Jifcu, principala favorită. Sportiva de la CSS Slatina şi-a respectat statutul şi a trecut cu 3 – 1 de Precup.

Astfel, sportiva de la CSM Zalău a fost nevoită să se mulţumească cu medalia de bronz. Este o medalie mult aşteptată la această categorie de vârstă pentru CSM Zalău, după o pauză de câţiva ani buni. Sportivele de la CSM Zalău au participat şi la Cupa României U19, Camelia Chira şi Alexandra Comiati reuşit să ajungă pe tabloul de 32, în timp ce Iarina Precup a pierdut în recalificări.

“Sunt bucuros de cum s-au comportat fetele. Pe Camelia nu am mai văzut-o demult să joace aşa bine, de pe vremea când evolua la grupe de vârstă mai mici. A pierdut dramatic, deşi a jucat foarte bine. S-au descurcat bine şi Mara şi Alexandra. Iarina Precup a câştigat medalia de bronz şi nu pot decâtsă mă bucur de această performanţă.  Sunt mulţumit de jocul lor şi de rezultatele obţinute”, ne-a declarat Victor Puie.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in TENIS