Connect with us

FOTBAL

Meci de şase puncte pentru FC Silvania, în Trivale

Când spui FC Argeş, gândul te duce imediat la marele Dobrin, iar apoi la puzderia de fotbalişti de top care au făcut carieră nu doar în România, în frunte cu Adi Mutu. Acum, însă, gruparea “alb-violetă” reprezintă o umbră a formaţiei care în anii ‘70 devenea campioană naţională. Piteştenii sunt departe şi de evoluţiile din sezonul precedent, când luptau la promovare. Rămasă fără bani, cu un lot format din mulţi jucători tineri, fără experienţă, FC Argeş se zbate pentru menţinerea în eşalonul secund. Cum aceleaşi obiective le găsim şi în tabăra şimleuană, confruntarea directă de la finele săptămânii va fi una pe viaţă şi pe moarte, în perspectiva configurării zonei inferioare a clasamentului, în acest sfârşit de an. Practic, cele două formaţii sunt despărţite de un singur punct, iar o victorie a lui Raul Crişan şi compania ar putea-o obliga pe FC Argeş să termine anul în postură de “lanternă roşie”, o situaţie absolut ingrată pentru un nume de legendă al fotbalului românesc.

 Cu câte trei victorii la activ, atât piteştenii, cât şi şimleuanii speră să o bifeze pe a patra, care ar însemna  o urcare în clasamentul Seriei Vest. După o etapă de pauză, elevii lui Iordan Eftimie sunt optimişti şi nu concep să piardă vreun punct în faţa Silvaniei. Învinsă pe final de UTA, nici gruparea de sub Măgură nu are altă variantă, astfel că antrenorul Florin Fărcaş mizează doar pe cartea victoriei.

 În sezonul trecut, când gruparea argeşeană lupta pentru promovare, FC Silvania a fost surclasată în Trivale (scor 5 – 0), dar “alb-albaştrii” s-au răzbunat în retur, la Şimleu Silvaniei, învingând cu 1 – 0, fapt care le-a redus mult şansele la promovare urmaşilor lui Dobrin.

 Pentru meciul de sâmbătă, tehnicianul Silvaniei spera să mizeze pe aportul jucătorilor Alexandru Gego şi Daniel Ghiţă, ambii reveniţi după accidentări. Dacă fundaşul Silvaniei ar putea intra chiar din primul unsprezece, atacantul de la Victoria Brăneşti nu va juca, deoarece resimte dureri la inghinali şi nu vrea să rişte.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in FOTBAL