Connect with us

Social

Un bărbat din localitatea Motiș a fost amendat cu peste 3.000 de lei pentru ca a efectuat șase transporturi fictive de material lemnos

Un bărbat de 47 de ani, din localitatea Motiș este bănuit că ar fi efectuat în perioada octombrie – decembrie 2022, șase transporturi de material lemnos, efectuând descărcarea acestora în alte locații față de cele raportate în aplicația SUMAL 2.0. Cel în cauză a fost sancționat cu amendă în valoare totală de peste 3.245 de lei


Prevenirea și combaterea degradării ori distrugerii fondului forestier național reprezintă un obiectiv de securitate națională, reducerea fenomenului tăierilor ilegal fiind o prioritate pentru polițiștii Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj.

Sâmbătă, 4 martie a.c., polițiștii Poliției Orașului Cehu Silvaniei au identificat un bărbat de 47 de ani, din localitatea Motiș, bănuit că, în perioada octombrie – decembrie 2022, ar fi efectuat șase transporturi de material lemnos, efectuând descărcarea acestora în alte locații față de cele raportate în aplicația SUMAL 2.0.

De asemenea, tot în cursul anului 2022, acesta ar fi transportat alți 7,068 de metri cubi de material lemnos, de esență carpen, peste volumul permis de 20 de metri cubi/an, conform datelor înregistrate în aplicația SUMAL 2.0.

Cel în cauză a fost sancționat contravențional pentru încălcarea prevederilor Legii nr.171/2010 privind stabilirea și sancționarea contravențiilor silvice, respectiv H.G. nr. 497/2020 privind proveniența, circulația și comercializarea materialelor lemnoase.

Totodată, a fost dispusă confiscarea valorică a 18,34 de metri cubi de material lemnos, în valoare totală de peste 3.245 de lei.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Social