Connect with us

Administraţie

Sediul IPJ Sălaj și sediul Poliției Municipiului Sălaj vor fi modernizate cu 19 milioane de lei!


Lansarea proiectului „Renovarea energetică a sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj și a Serviciului Român de Informaţii – Unitatea Militară 0603 Cluj-Napoca, a Corpului administrativ și a sediului Poliției Municipiului Zalău”

„PNRR: Fonduri pentru România modernă și reformată!”

În acest context, la data de 14 februarie 2023 a fost semnat contractul de finanțare al proiectului cu titlul „Renovarea energetică a sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj și a Serviciului Român de Informaţii – Unitatea Militară 0603 Cluj-Napoca, a Corpului administrativ și a sediului Poliției Municipiului Zalău”, nr. C5-B2.2.b129, în cadrul Planului Naţional de Redresare şi Rezilienţă, Componenta 5 – Valul renovării, Axa 2 – Schema de Granturi pentru eficienţă energetică în clădiri publice, Operaţiunea B.2. – Renovarea energetică moderată sau aprofundată a clădirilor publice, care a fost depus de către Ministerul Afacerilor Interne, în calitate de Lider de parteneriat, Inspectoratul de Poliție Județean Sălaj, având calitatea de Partener 2 (Beneficiar) și Serviciul Român de Informații – Unitatea Militară 0603 Cluj-Napoca, având calitatea de Partener 3 (Beneficiar).

De asemenea, la data de 21 februarie 2023, șeful Inspectoratului de Poliție Județean Sălaj, comisar șef de poliție Stupar Marius Anton, a participat la sediul Ministerului Afacerilor Interne din București la înmânarea contractelor de finanțare pentru proiectele depuse în cadrul PNRR. – Componenta 5 – Valul Renovării. În cursul anului 2022, structurile teritoriale de poliţie au depus 31 de proiecte în cadrul apelurilor deschise prin componenta 5 – Valul Renovării, dintre care 22 au fost acceptate, printre acestea numărându-se și cel al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj.

În cadrul proiectului vor fi desfășurate activități de renovare energetică aprofundată a celor trei componente/clădiri ce reprezintă sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj și a Serviciului Român de Informaţii – Unitatea Militară 0603 Cluj-Napoca, corpul administrativ al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj, respectiv sediul Poliției Municipiului Zalău, inclusiv instalarea a trei stații de încărcare vehicule electrice cu putere de peste 22 KW.

Valoarea totală a proiectului (cu T.V.A.) este de 19.648.566,43 de lei; din care 16.511.400,36 de lei valoarea eligibilă din PNRR și 3.137.166,07 de lei valoarea T.V.A. aferentă cheltuielilor eligibile din PNRR.

Data începerii proiectului: 14.02.2023;

Data finalizării proiectului: 14.08.2025;

Obiectivele proiectului:

Obiectiv general:

Realizarea investiției preconizate urmărește îndeplinirea standardelor și cerințelor Uniunii Europene, coroborat cu necesitatea mondială de a reduce consumurile de energii convenționale, reducerea consumului de energie și al emisiilor de dioxid de carbon, reducerea cheltuielilor cu utilitățile și implicit protejarea mediului înconjurător.

Obiective specifice:

Prin realizarea obiectivului de investiție „Renovarea energetică a sediului Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj și a Serviciului Român de Informaţii – Unitatea Militară 0603 Cluj-Napoca, a Corpului administrativ al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj și a sediului Poliției Municipiului Zalău” se urmăreşte:

Pentru sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj și a Serviciului Român de Informaţii – Unitatea Militară 0603 Cluj-Napoca (Componenta 1):

– reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu 85.65%;

– reducerea consumului de energie primară totală cu 77.06%;

– reducerea anuală estimată a gazelor cu efect de seră (echivalent kgCO2/m2an) cu 79.79%;

– creșterea consumului de energie primară utilizând surse regenerabile de la 0 kWh/m2an la 40.16 kWh/m2an.

Pentru Corpul administrativ al Inspectoratului de Poliţie Judeţean Sălaj (Componenta 2):

– reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu 87.66%;

– reducerea consumului de energie primară totală cu 84.58%;

– reducerea anuală estimată a gazelor cu efect de seră (echivalent kgCO2/m2an) cu 87.35%;

– creșterea consumului de energie primară utilizând surse regenerabile de la 0 kWh/m2an la 46.68 kWh/m2an.

Pentru sediul Poliției Municipiului Zalău (Componenta 3):

– reducerea consumului anual specific de energie finală pentru încălzire cu 85.80%;

– reducerea consumului de energie primară totală cu 79.65%;

– reducerea anuală estimată a gazelor cu efect de seră (echivalent kgCO2/m2an) cu 82.09%;

– creșterea consumului de energie primară utilizând surse regenerabile de la 0 kWh/m2an la 40.69 kWh/m2an.

Coordonate de contact beneficiari:

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Sălaj Municipiul Zalău, strada Tudor Vladimirescu, nr. 16A, județul Sălaj, cod poștal 450067, Telefon: 0260/661.285, Fax: 0260/612.786, e-mail: cabinet@sj.politiaromana.ro

Serviciul Român de Informaţii – Unitatea Militară 0603 Cluj-Napoca (DJI

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in Administraţie