Connect with us

TENIS

Sferturi de finală pentru Patrik Bolduţ la un turneu în Israel

Elevul lui Sergiu Carp a ajuns până în sferturile de finală ale unui turneu de categoria a doua de la Tel Aviv, în proba de dublu, calificându-se în optimile de finală şi în proba de simplu. Tenismanul sălăjean participă în această săptămână la un nou turneu puternic, de categoria a doua, tot în Israel, de această dată în Ierusalim


Unul dintre obiectivele principale pentru Patrik Bolduţ în acest an este participarea la cât mai multe turnee internaţionale în care să acumuleze puncte importante pentru clasamentul internaţional. Pe termen mediu şi lung, tenismanul sălăjean ţinteşte participarea la Les Petits As, un veritabil campionat mondial pentru tenismenii sub 14 ani care are loc la începutul fiecărui an.

Este un Campionat Mondial U 14, la care ajung cei mai buni 64 de tenismeni din lume. Peste 7.000 de tenismeni participă la turneele de precalificare şi 350 ajung pe tabloul final de calificări, doar 64 fiind cei care ajung pe tabloul principal.

Nume importante din tenisul mondial au participat de-a lungul anilor la această competiţie, precum Roger Federer, Rafael Nadal, Novak Djokovic, Caroline Wozniacki, Simona Halep, Anna Kournikova şi mulţi alţii. De-a lungul anilor, doar doi români au câştigat prestigioasa competiţie.

Puştiul minune al tenisului sălăjean speră să participe la turneul din 2024, iar până atunci să urce cât mai mult în clasamentul internaţional pentru a prinde un loc direct pe tabloul principal.Patrik Bolduţ a participat la finele săptămânii trecute la primul său turneu internaţional.

Este vorba despre o competiţie ce s-a desfăşurat sub egida Tennis Europe, la Tel Aviv în Israel. Puştiul sălăjean a fost calificat direct pe tabloul principal în proba de simplu, reuşind să treacă fără probleme în primul tur de un israelian.

În optimile de finală, Patrik a dat peste canadianul Joshua Adamson care a fost într-o formă de zile mari la acest turneu. Canadianul a trecut de Patrik şi până în finală nu s-a oprit.Elevul lui Sergiu Carp a participat şi pe tabloul de dublu, acolo unde a făcut pereche cu Denis Baskin (Belarus).

Cei doi au ajuns până în sferturile de finală, unde au fost eliminaţi de canadienii Caden Colburne şi Brayden Woo. După competiţia de la Tel Aviv, Patrik Bolduţ a rămas în Israel, acolo unde participă în aceste zile la un nou turneu din cadrul Tennis Europe, de această dată la Ierusalim.

Este vorba despre Golden Jerusalem Trophy, un turneu puternic, de categoria a doua, aşa cum a fost şi cel de la Tel Aviv.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in TENIS