Connect with us

ATLETISM

Aur şi argint la Campionatul Naţional pentru Robert Parge

Atletul sălăjean, legitimat la CSM Bucureşti, a ratat la “mustaţă” medalia de aur în proba de 400 de metri, fiind nevoit să se mulţumească cu locul al doilea. În schimb, în proba de ştafetă, alături de CSM Bucureşti, Robert Parge a devenit campion naţional


În perioada 18 – 19 februarie, la Complexul Sportiv Naţional “Lia Manoliu” - Sala de atletism “Ioan Soter” a găzduit Campionatul Naţional de sală – Seniori şi Tineret U23. La start s-au aflat cei mai buni atleţi din ţară, printre care şi doi sălăjeni, însă, ambii reprezentând cluburi din afara judeţului. Este vorba despre Robert Parge (CSM Bucureşti) şi Sarkany Rahel (CSU Cluj-Napoca). Primul a concurat în probele de 400 de metri şi 4 x 400 de metri ştafetă, în timp ce Rahel a concurat la proba de 60 de metri.

Fosta sportivă de la LPS “Avram Iancu” Zalău a încheiat cursa de 60 de metri pe locul 10. În schimb, Robert Parge a devenit campion naţional cu ştafeta de la CSM Bucureşti, în timp ce în proba de 400 de metri s-a oprit pe locul 2, obţinând medalia de argint.

Aşa cum anticipam înainte, lupta pentru medalia de aur la proba de 400 de metri s-a dat între Robert Parge şi Mihai Dringo (CSU Oradea), atletul din judeţul Bihor având câştig de cauză la o diferenţă minusculă. Orădeanul a terminat cursa cu timpul 47.93, în timp ce Robert Parge a avut timpul 47.97…

În ceea ce priveşte proba de ştafetă, Robert Parge a alergat ultimul în echipa celor de la CSM Bucureşti din care au mai făcut parte Constantin Andonii, Remus Andrei Niculiţă şi Cristian Gabriel Voicu.

“Sunt mulţumit per total de acest Campionat Naţional. Am realizat un P.B. în această sală, fiind mai mică şi cu turnante înguste”, ne-a declarat Robert Parge.

Urmează Campionatul European

Campionatul Naţional a fost ultima competiţie înainte de Campionatul European de sală ce ar trebui să aibă loc la începutul lunii martie, la Istanbul, în Ataköy Arena.

Peste 600 de atleţi din 51 de ţări europene sunt aşteptaţi să concureze la Europeanul ce va avea loc în perioada 2 – 5 martie. Va fi pentru prima dată când Campionatul European de sală va avea loc în Turcia. În schimb, Ţara Semilunei a organizat în anul 2012 Campionatul Mondial de sală.

Rămâne de văzut cum va decurge situaţia din Turcia şi dacă Europenele vor avea loc în această ţară. Deocamdată, nu a venit niciun anunţ oficial despre posibilitatea ca evenimentul să aibă loc în altă ţară.

loading...
Loading...
Click to comment

Leave a Reply

Your email address will not be published.

More in ATLETISM